Haberler

Dünyaca Ünlü Hafızlar İnegöllülerin Gönüllerini Mest Etti

Güncelleme:

İnegöl Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği "10 Günde 10 Camide Dünya 1'incilerinden Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Teravih Namazı" programlarında son olarak Yeniceköy Merkez Camiinde Hafız Ferruh Muştuer, Hacı Yusuf Şahin Camiinde ise Hafız Adem Karabey ilçe halkı ile buluştu

Bu yıl Ramazan ayında sahne gösterileri ve Ramazan Sokağı gibi etkinliklerin tümünü iptal ederek İnegöllülere Dünyaca ünlü hafızların yer aldığı Kuran-ı Kerim tilavetleriyle dolu dolu ramazan geceleri hazırlayan İnegöl Belediyesi, şehrin farklı noktalarındaki camilerde dünyaca ünlü hafızları İnegöllülerle buluşturdu. Her hafta farklı bir camide Kuran-ı Kerim okumada Dünya birincilerini vatandaşlarla buluşturan İnegöl Belediyesi rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazanın en güzel şekilde idrak edilmesine vesile oldu.

DÜNYACA ÜNLÜ HAFIZLAR FARKLI CAMİİLERDE İNEGÖLLÜLERLE BULUŞTU

"10 Günde 10 Camide Dünya 1'incilerinden Kuran-ı Kerim Tilavetleri ve Teravih Namazı" programlarının son haftasında dünya birincileri hafızlar şehrin iki farklı camisinde İnegöllüleri sesleriyle mest etti. 15 Haziran Cuma akşamı ilk olarak 2015 yılı Dünya Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması 1'incisi Hafız Ferruh Muştuer, Yeniceköy Merkez camiinde düzenlen programla İnegöl halkıyla buluştu. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Teravih programı, iftar sonrası başladı. Yatsı namazına kadar devam eden Kuran-ı Kerim tilavetinde Hafız Muştuer, sesiyle İnegöllülerin gönüllerini okşadı. Yoğun katılımın olduğu programda Hafız Ferruh Muştuer, Kuran-ı Kerim Tilaveti sonrası teravih namazını da kıldırdı. 11 ayın sultanı Ramazanın ruhuna yakışan "10 Günde 10 Camide Dünya 1'incilerinden Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Teravih Namazı" programlarının finalinde ise 16 Haziran Cuma akşamı 2011 yılı Dünya Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışması 2'incisi olan Hafız Adem Karabey, Hacı Yusuf Şahin camisinde İnegöllülerle buluştu. İftar ile yatsı namazı arasında okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından teravih namazının da Hafız Adem Karabey tarafından kılınmasıyla program son buldu.

OSMANLI ŞERBETİ İKRAM EDİLDİ

İlçe halkı son 2 gecede dünyaca ünlü hafızların muhteşem sesinden Kuran-ı Kerim tilavetini dinlemek üzere camilere akın ederken, hem bayanların hem erkeklerin yoğun ilgi gösterdiği teravih programlarına Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ta katıldı. Ayrıca teravih namazı çıkışlarında cami bahçelerinde vatandaşlara Osmanlı Şerbeti ikramı da yapıldı.

TERAVİH PROGRAMLARINA YOĞUN İLGİ

Kuran-ı kerim tilavetleri ve teravih programlarına ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bu yıl Ramazan ayında sahne gösterileri ve Ramazan Sokağı gibi etkinliklerin tümünü iptal ederek İnegöllülere Dünyaca ünlü hafızların yer aldığı Kuran-ı Kerim tilavetleriyle dolu dolu bir Ramazan geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan zaten bereketi ve güzelliği ile geliyor ama bu sene daha farklı bir ramazan oldu İnegöl için. Bu sene ramazan formatını değiştirdik biliyorsunuz. Bildiğiniz gibi bu yıl sokak programlarımız yok. 10 ayrı büyük camimizde 10 tane Dünya çapındaki Türk hafızla ilçe halkımızı buluşturacağımızı söylemiştik. Bu konuda müthiş olumlu tepkiler aldık. Bursa'dan teravih programlarımıza gelenler oldu. 10 akşam 10 farklı camide dünyaca ünlü hafızların yer aldığı bir programı icra ettik. Ramazanın ikinci gecesinde startını verdiğimiz Kuran-ı Kerim Tilavetleri ve Teravih Programımızın bu hafta perşembe ve cuma akşamları da finalini yaptık. Perşembe akşamı Yeniceköyde sokak iftarından sonra merkez camiinde 2015 yılı Dünya Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması 1'incisi olan Hafız Ferruh Muştuer'i, cuma akşamı ise 2011 yılı Dünya Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışması 2'incisi olan Hafız Adem Karabey'i, Hacı Yusuf Şahin camisinde İnegöllülerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadık. Namaz öncesi Kuran-ı Kerim tilavetlerini dinledik. Yine teravih namazını da hocalarımızın ağzından kılarak bu mübarek geceleri daha anlamlı ve dolu dolu geçirme fırsatı bulduk. Ben bu güzel programlarımıza iştirak eden değerli hocalarımıza çok teşekkür ederken, böyle anlamlı ve güzel programlarımızın bundan sonrada artarak devam edeceğini belirtmek isterim" dedi.

İNEGÖL RAMAZANI HAKKIYLA YAŞIYOR

Ramazanın ruhuna uygun bir şekilde farklı organizasyonlarla Allah'a hamdolsun bu ayı geçirmeye çalışıyoruz diyen Aktaş, "Halkla bütünleşme adına gerçekleştirdiğimiz iftar ve sahur programları ile aynı sofra etrafında oturmamız birlik ve beraberliğimizin daha da artmasına vesile oldu. Özellikle şehit ve gazi yakınlarından, lise ve üniversite öğrencilerine, Umuteli Sosyal Yardım Merkezinden hizmet alan ailelerden çat kapı ev iftarlarımıza, Allah'ın bizlere emaneti olan yetimlerden sokak iftarlarına kadar Ramazan bu sene İnegöl'de bambaşka geçiyor. Ben özellikle bu çalışmalarda emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnegöl ramazanı hakkıyla ve güzellikleriyle yaşıyor. Allah yaşamaya da devam ettirsin inşallah.11 ayın sultanı Ramazanı uğurlamaya başladığımız bugünlerde şimdiden tüm ilçe halkımız ve İslam aleminin Ramazan bayramını tebrik eder, saygılarımı sunarım" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kuran-ı Kerim Adem Karabey Yeniceköy İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
title