Haberler

Yunan ordusunun en kıdemli ismi Apostolakis: Savaşa doğru gidiliyor

Güncelleme:

Ankara-Atina arasındaki gerilim karşılıklı açıklamalarla iyiden iyiye tırmanırken, Yunanistan'ın eski savunma bakanı ve genelkurmay başkanlığı onursal başkanı Evangelos Apostolakis'ten dikkat çeken bir çıkış geldi. İki ülke arasındaki en kötü senaryoya hazır olunması gerektiğini vurgulayan Apostolakis, "Savaşa doğru gidiliyor" ifadesini kullandı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki tansiyon son aylarda neredeyse hiç düşmüyor. 2023'te sandığa gidecek iki ülke arasındaki gerilim sürerken Yunanistan'ın önde gelen isimlerinden biri dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

"HERKES SAVAŞ RİSKİNİN FARKINDA OLMALI"

Yunanistan'ın eski savunma bakanı ve genelkurmay başkanlığı onursal başkanı Evangelos Apostolakis katıldığı bir etkinlikte konuştu. İki ülke arasındaki en kötü senaryoya hazır olunması gerektiğini ve bu gerilimin savaşı tetikleyebileceğini söyleyen Apostolakis, "Yunan halkı tarih boyunca karşılaşılan zorluklara yanıt vermiştir. Herkes, dostlarımız ve muhalefet savaş riskinin farkında olmalı" yorumunu yaptı.

Yunan ordusunun en kıdemli ismi Apostolakis: Savaşa doğru gidiliyorEvangelos Apostolakis.

"KITA SAHANLIĞINI 12 MİLE ÇIKARMAK HARİKA BİR YANIT OLUR"

Yunan adalarının kıta sahanlığının artırmanın önemli bir taktik olacağını söyleyen Apostolakis, "Yunanistan başka bir ülkenin meclisi karar aldı diye egemenliğini değiştirecek değil. Girit'teki kıta sahanlığını 12 mile çıkarmak harika bir yasal cevap olur" ifadesini kullandı. Apostolakis, Türkiye ile görüşmelerde 12 mil konusunun sürekli masada olması gerektiğinin de altını çizdi.

ANKARA'YA DA SESLENDİ

Sözcü'de yer alan habere göre Yunan yetkili Ankara'ya da seslenerek, "Ankara'dakiler, Atina'da hiçbir hükümetin, hiçbir partinin ve kimsenin uluslararası yasalarla sağlanmış egemenlik haklarından vazgeçmeye niyeti olmadığını bilmeli" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Yunanistan Türkiye Atina Haberler

500

Yorumlar (51)

Aytaç Demircan:

Savas isteyenler kendi gitsin. Yada kendi cocuklarini yollasin, Biz de savasa verilecek cocuk yok....

92
152
yanıtYanıtla
Sergen:

savaş istemiyoruz tabi ki ama olduğunda da gereken layığıyla yapılacaktır.

69
70
yanıtYanıtla
Enver isinibilir:

Savaş öncesi psikolojik savaş ve probaganda olur. Ülkemizde muhalefet zayıf halka. Muhalefet milli ve aklıselim hareket etmeli.

118
20
yanıtYanıtla
Veys Aygun:

aynen öyle zengini erzak stağu fakiri hükümetin üztüne salmak savaş içerde .

yanıt9
yanıt20
Mustafa Sel:

Biz yunan la savasirsak Chp Pkk Hdp ermenistan ve kuzey ırak bir olup içerden ve disardan Turkiyeye saldiracaklar BAKIN GÖRÜN !

50
68
yanıtYanıtla
Mehmet YILMAZ:

Allah Akıl Fikir versin....

yanıt36
yanıt13
Hasan:

bende aynı görüşteyim atatürk ün askeriyim diyenler atatürk ün askerlerine saldırmaktan çekinmeyecek durumdalar allah akıl fikir versin

yanıt22
yanıt7
Hops Dediks:

Yanlış, vatandaşlık verilmiş Suriyelilerin buraya yerleşmesine bahane yaratmak için ordumuza alınıp beraber savaşmamiz sağlanacak.

yanıt7
yanıt5
Hops Dediks:

Bu senin söylediğini Suriyelilerle birlik olan tarikatlar yapar.

yanıt7
yanıt5
ZEKİ GÖNÜLAÇAR:

Biz Yunanlada savaşırız onların ağa babalarıylada savaşırız. Şunki biliyoruzki düşman belli. Bundan yana hiç bir sıkıntı yok . Ama birde içimizde olan güzükmeyen düşmanlar var. İşte onlardan bizleri Allah korusun.

101
16
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title