Haberler

Vefat eden İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in Atatürk'le ilgili unutulmaz anısı! Sözleri duyduğu saygıyı gözler önüne serdi

Güncelleme:

96 yaşında hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölümü tüm dünyada üzüntüyle karşılandı. 1953'te tahta çıkan Elizabeth, İngiltere tarihinin en uzun süre tahta kalan hükümdarı konumunda. Görev yaptığı süre boyunca Türkiye'ye 3 kez gelen Elizabeth, Anıtkabir ziyaretinde Atatürk'le ilgili övgü dolu sözler söylerken, Ulu Önder için "Atatürk'ün büyük adam olduğunu bilmek için Türkiye'ye gelmeye gerek yoktu fakat bu kadar yakışıklı olduğunu ilk defa görüyorum." demişti.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 96 yaşında hayatını kaybetti. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Elizabeth'in öğleden sonra vefat ettiği belirtildi. Kraliçe'nin ardından büyük oğlu Prens Charles, İngiltere'nin Kralı oldu.

EN UZUN SÜRE TAHTA KALAN HÜKÜMDAR

Elizabeth, 6 Şubat 1952'de babasının ölümü üzerine kraliçe olmuş, 2 Haziran 1953'te resmi törenle taç giymişti. Kraliçe, İngiltere tarihinin "en uzun süre tahta kalan hükümdarı" konumunda.

15 BAŞBAKAN GÖRDÜ

Kraliçe 2. Elizabeth, tahtta bulunduğu süre içinde Winston Churchill'den Liz Truss'a kadar toplam 15 İngiliz başbakanı gördü. Kraliçenin tahtta kaldığı süre içinde Soğuk Savaş başlayıp biterken, Berlin Duvarı inşa edildi ve yıkıldı. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, aralarında Kanada, İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda ile Karayipler ve Pasifik Okyanusu'ndaki diğer irili ufaklı birkaç ülke dahil olmak üzere 16 ülkenin devlet başkanı konumunda yer alıyordu. İngiltere dışındaki bu ülkelerde, devlet başkanı yerine Kraliçe'yi temsilen genel valiler görev yapıyor.

ATATÜRK'LE İLGİLİ ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Elizabeth, görev yaptığı süre zarfında Türkiye'yi de 3 kez ziyaret etti. İngiltere Kraliçesi'nin Anıtkabir'i gezerken Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili ise övgü dolu sözlerle bahsetti. Elizabeth, "Atatürk'ün büyük adam olduğunu bilmek için Türkiye'ye gelmeye gerek yoktu fakat bu kadar yakışıklı olduğunu ilk defa görüyorum. Bilhassa gözleri ve kaşı insanı çok etkiliyor. Giyimine dikkat eden biri ve zarif bir zevki varmış. Özellikle frak kendisine çok yakışıyor." ifadelerini kullandı.

Mesut Şahin
Haberler.com - Dünya

Kraliçe Elizabeth Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

zeliha:

frak kendisine çok yakışıyor demiş çünki kendi kıyafetleri. bu onlar için çok sevindirici olmalı.

110
248
yanıtYanıtla
osmanlı:

Ne istediler ise verdik. Hilafet, dil, musul kerkük toprak izmirden çiktılar ama adalar karşılığı. Geçmişimizi, dinimizi kitabımızı daha neler neler. Adamlar elini kolunu sallayarak geldiler istediklerini aldılar ve gittiler. Zayıflar köle olur. Güçlüler köleleştirir.

yanıt95
yanıt114
kadir helvacı:

Ben türküm dilim göktürkçedir dinim şamanizmdir

yanıt17
yanıt27
kadir helvacı:

Doğru söylüyorsun Osmanlı Suriyeliler ve Afganlar hiçbirini vermedi ne güzel durumdalar şu an

yanıt33
yanıt15
Wonder Woman:

Benim nenem 120 yaşına kadar yaşadı dahada yaşardı. Sanırsam nazar edildi kadına çok sağlıklıydı kullandığı tek bir ilaç dahi yoktu.Hem Atatürkü gördü hemde Osmanlıyı Türkiyedeki en yaşlılardan biriydi Allah rahmet etsin

61
8
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

ben müslümanım. dinim türk olmama engel değil, türk olmam müslüman olmama engel değil. dünyanın en doğru ve güzel dinine sahibim . beni müslüman kılan Allaha sonsuz hamd olsun. din oyuncak değildir. ahirette, azabı görünce kafiri görücem ben...

12
11
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title