Haberler

Ukrayna ordusu Rusya'ya ait istihbarat uçağını düşürdü

Güncelleme:

Ukrayna ordusu, Karadeniz yakınlarındaki Azak Denizi üzerinde uçan Rusya'ya ait A-50 tipi istihbarat uçağını düşürdü. Ukrayna sınır hattında istihbarat topladığı düşünülen uçağın havada vurulduğu ve düştükten sonra infilak ettiği anlara ait görüntüler de ortaya çıktı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Karadeniz yakınlarında uçmakta olan A-50 tipi Rus istihbarat uçağını düşürdü. Uçağın düşüş anları ise saniye saniye kameraya yansıdı.

Ukrayna Savunma İstihbaratı Teşkilatı, X'teki sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımda, Rus AEW&C A-50 istihbarat uçağının Azak Denizi üzerinde düşürüldüğünü duyurdu. Uçağın, bölgede uzun menzilli radar tespiti kontrolü yaptığı ve Ukrayna'ya yapılacak saldırılarda istihbarat topladığı bildirildi.

MOSKOVA YÖNETİMİNE "CİDDİ BİR DARBE"

İstihbarat uçağının Rusya tarafından yeni modernize edildiğine dikkat çekilen açıklamada, uçağın düşürülmesinin Moskova yönetiminin potansiyeline ve yeteneklerine yönelik "ciddi bir darbe" olduğu belirtildi.

Ukrayna ordusu Rusya'ya ait istihbarat uçağını düşürdü

RUSYA'DAN SES SEDA YOK

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Oleschuk, Telegram'da yaptığı açıklamada, uçağı düşüren Ukrayna askerini tebrik etti. Öte yandan Kremlin yönetimi, düşen Rus istihbarat uçağına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Ukrayna ordusu Rusya'ya ait istihbarat uçağını düşürdü

14 OCAK'TA DA AYNI TİP UÇAĞI DÜŞÜRMÜŞLERDİ

Ukrayna Hava Kuvvetleri 14 Ocak'ta Azak Denizi üzerinde bir Rus A-50'sini daha düşürmüştü. Aynı operasyonda Rusya'ya ait Il-22 tipi havadan kontrol uçağınında tamir edilemeyecek şekilde hasar gördüğü bildirilmişti.

BERİEV A-50 İSTİHBARAT UÇAĞI

Beriev A-50 Shmel, İlyuşin İl-76 hava platformu tabanlı bir Rus "Havadan Erken Uyarı ve Kontrol" uçağıdır. Tupolev Tu-126 Moss'un yerini almak üzere geliştirilen A-50 ilk uçuşunu 1978 yılında gerçekleştirdi. 1984 yılında Rusya Hava Kuvvetlerinde hizmete girdi. 1992 itibarıyla yaklaşık 40 adet üretilmiştir.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Karadeniz Ukrayna Rusya Güvenlik Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

GS 1905:

Elline saglik zelensky

21
148
yanıtYanıtla
Spectrum:

Gördün istihbaratı orda savunma varmış demi ?

18
70
yanıtYanıtla
Ebu Huzeyfe:

Rusya ya terörle mücadelesinde başarılar dilerim

13
13
yanıtYanıtla
ERKAN yuksel:

UKRAYNA ÖMÜR BAYU SAVASSAN NE OLUCAK RUSYAYA AMERIKANIN GAZINA GELİP GIRDIN SAVA YILLAR BOYU SAVASLA UGRASIP GELİŞMEDEN AFRIKA ULKESIM GIBI KALICAKSIN ORDA BUGUN DESTEK OLANLAR YARIN KAYBOLUP GIDICEK..RUSYAYA HIC BIRSEY OLMAZ UKRAYNA ÇÜRÜR ORDA ZAMANLA

9
4
yanıtYanıtla
Hasan Tanrıverdi:

Abd ukraynayı maşa gibi kullanıyor.

5
3
yanıtYanıtla
Seyfettin Sucu:

Eski uçakları imha etmek için Ukrayna'ya gönderen adam gibi adam Putin.

2
5
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Evet evet. Sizin bolşoy samalot amerikanos stingers tak tak...Bir psikopatın ve altındaki faşist emperyalist zihniyetin insanlığa ne zarar verebileceğini dünya defalarca tecrübe etmiştir.

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title