Haberler

    Uçuş Güvenliğinde Ultrason Dönemi

    İş uçmaya gelince güvenlik hayati önem taşır. Ancak uçak muayenelerinde araçların kontrolünü yapmak her zaman kolay olmayabiliyor.

    İş uçmaya gelince güvenlik hayati önem taşır. Ancak uçak muayenelerinde araçların kontrolünü yapmak her zaman kolay olmayabiliyor.

    Bristol Üniversitesi Laboratuvarı'nda Anthony Croxford ve ekibinin geliştirdiği yeni sistem ile demirlerin içindeki minik çatlaklar dahi rahatlıkla gözlenebilecek. Ultrasonik gözlem cihazı materyallerinin içini görecek ve tüm veriyi bilgisayarlara aktaracak. Metalin içinde neler olup bittiğini anlamamızı sağlayacak olan buluş, mühendislerin küçük bilgilerden yola çıkarak büyük kazaları önlemesine olanak tanıyor.

    Anthony Croxford konuyu şu sözlerle açıkladı:

    "Aletin çalışma prensibi çok açık. Eskiden metale titreşim verilerek içindeki ses dalgalarına yoğunlaşıyor ve çıkan ses bize metalin içindekiler hakkında ipuçları veriyordu. Şimdi ise armoniye sahip bir şekilde bir titreşim veriyorsak devamını bu aletle elde ediyoruz ve bir çatlağın yerini tespit ederek önlemimizi alıyoruz. Bu teknik uzay mekiklerinde bile rahatlıkla kullanılabilir."

    Sistem kö

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 11 Mart 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Bristol Üniversitesi Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title