Haberler

Türkiye Cumhuriyetinin İlanının 89. Yıldönümü Azerbaycan'da Kutlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 89.yıldönümü münasebetiyle Bakü'deki Türk şehitliğine tören düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 89. yıldönümü münasebetiyle Bakü'deki Türk şehitliğine tören düzenlendi.

Türkiye'nin Azerbaycan Büyükelçiliği tarafından düzenlenen törene Büyükelçi Alper Coşkun, Askeri Ataşe Tuğgeneral Yücel Karauz ve yetkililer katıldı.

Büyükelçi Coşkun'un şehitlikteki anıta çelenk bırakmasıyla başlayan tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Hatıra defterini imzalayan Büyükelçi Coşkun yaptığı konuşmada, "Bugün Cumhuriyetimizin ilanının 89. yıldönümü vesilesiyle manevi huzurunuzda bulunuyoruz. Sayenizde Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağları sarsılmaz bir temele oturmuştur. Uğrunuza canınızı verdiğiniz bu kardeş toprağında huzur içinde yatın" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Büyükelçi ve diğer yetkililer şehitlikteki kabirlere karanfil bıraktı.

Törenden sonra gazetecilere açıklama yapan Alper Coşkun, "Bakü'de her yıl yapıldığı gibi şehitlik ziyaretini gerçekleştirdik. Bugün sadece Türkiye'nin değil bütün Türk dünyasının önemli bir günüdür. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının 89. yıldönümüdür. Bu sene her iki bayramı hem kurban hem de Cumhuriyet bayramını ardı arda kutlamak nasip oldu. Türkiye-Azerbaycan ilişkileri, kardeşler arasındaki olması gerektiği gibi mükemmel bir düzeydedir. Ulu önder Atatürk'ün söylediği gibi Azerbaycan'ın kederinde de sevincin de biz her zaman tam manasıyla yanında olacağız, onda en ufak bir şüphe yok" dedi.

Azerbaycan ile Türkiye arasında ortak soykırım komitesinin oluşturulması ve ortak Türk atlasının hazırlanması çalışmalarına ilişkin bir soruya ise Coşkun, "Bizim işbirliği alanlarımız çok yaygındır Azerbaycan ile. Bunların başında Türkiye'nin ve tüm Türkleri hedef alan tarihi saptıran iddialar karşısında dünyaya gerçeğin anlatılması da vardır. Bununla ilgili çalışmalarımız Azerbaycan'la yakın işbirliği halinde devam edecektir. Yurtdışı temsilcilerimizin de sivil toplum kuruluşlarının da birbirleriyle daha yakın şekilde çalışmalarına gayret edeceğiz" diye konuştu. - BAKÜ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Alper Coşkun Azerbaycan Bakü Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü?
title