Haberler

Toulouse'da Okul Önündeki Silahlı Saldırı

Vatikan ve İtalya, Fransa'nın Toulouse kentinde bir Yahudi okuluna yönelik saldırıyı kınadı.

Vatikan ve İtalya, Fransa'nın Toulouse kentinde bir Yahudi okuluna yönelik saldırıyı kınadı.

Toulouse kentinde bugün sabah saatlerinde silahlı 2 saldırganın okul önünde ateş açmasıyla 3'ü çocuk 4 kişinin hayatını kaybettiği olayı, Hristiyanlığın önemli merkezlerinden Vatikan da kınadı. Vatikan sözcüsü Federico Lombardi, saldırıyı "korkunç ve utanç verici" olarak niteledi.

İtalya Başbakanı Mario Monti de yayımladığı taziye mesajında saldırıyı,

"derin öfke ve dehşetle" karşıladığını belirterek, Yahudi toplumuna ve Fransız halkına dayanışmasını dile getirdi.

Monti, "Yabancı düşmanlığı şeklinde öne çıkan antisemitizm, hoşgörüsüzlük, bizim sivil toplum kuruluş ilkelerimize tamamen aykırıdır" dedi.

İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Gianfranco Fini de Fransız mevkidaşı Bernard Accoyer'e gönderdiği taziye mesajında, Toulouse'da 4 kişinin öldüğü saldırıdan duyulan derin üzüntüyü, Temsilciler Meclisi'nin her üyesinin yaşadığını aktardı.

Başkan Fini mesajında, "Bu korkunç saldırı, bizi üzüyor ve öfkeye boğuyor. Sonsuza kadar, ırkçılık ve antisemitizmin geçmişte kalmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İtalya İçişleri Bakanı Anna Maria Cancellieri ise "Her şeyin yaşanabileceği bir ülkede yaşıyoruz ancak bizde bu tür vakalara rastlanacak herhangi bir işaret yok" diyerek, İtalya'da böyle bir olayın yaşanma riskinin olmadığını ifade etti.

- ROMA

Kaynak: AA / Dünya

Vatikan Fransa İtalya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title