Haberler

Timoşenko Serbest Kalıyor

Güncelleme:

Ukrayna Parlamentosu, tutuklu muhalif Başbakan Yulia Timoşenko'nun serbest bırakılmasının önünü açacak yasayı parlamentoda onayladı.

Ukrayna Parlamentosu bugünkü oturumunda, tutuklu başbakan Timoşenko'nun serbest bırakılmasının önünü açacak yasayı oyladı. Yasa, 450 sandalyelik parlamentoda 310 parlamenterin oyunu alarak onaylandı.

YANUKOVİC KARŞI ÇIKSA BİLE SERBEST KALABİLİR

Yasanın yürürlüğe girmesi için parlamento başkanının ve Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in tarafından imzalanması gerekiyor. Yanukoviç bu yasayı imzalamayı reddederek Timoşenko'nun serbest bırakılmasına karşı çıksa bile, parlamentoda yasayı onaylayan oy sayısı, Ukrayna Devlet Başkanı'nın vetosunu hükümsüz bırakmaya yetiyor. Devlet Başkanının vetosunun hükümsüz kalması için 300 oy yeterli oluyor.

TIMOŞENKO'NUN CEZASI

Eski Ukrayna Başbakanı Yulia Timoşenko 2009 yılında Rusya ile imzalanan doğalgaz anlaşmasında görevini kötüye kullanmaktan ve ülkesini 137 milyon Euro (415 milyon TL) zarara uğratmaktan suçlu bulunmuş ve 2011 yılında 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Viktor Yanukoviç Yulia Timoşenko Ukrayna Dünya Haberler

500

Yorumlar (3)

ADANALImuratturk.322@hotmail.com:

COK GUZEL BIR BASBAKAN..DARISI BIZE INSALLAHHHH.....

10
5
yanıtYanıtla
refsdf@hotmail.com:

bizde böyle Avrupalı kültürlü güzel modern insan biraz zor bizdekiler sırf meclise başartülü girebilinmesi için hacca gönderildi gelişindede türban takıp geldi yani başbakanları ne derse o

yanıt0
yanıt0
walter whitedemon_salvatore@hotmail.com:

bu kadınlara vurulen eller kırılsın zaten bu kadınlara kimse vurmaz neden hepsi süt gibi insanın vicdanı gönlü el vermez ama türkiyedeki kadınlar böylemi insana benzemesi için en az 15 odunla çalışmak lazım :)

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title