Haberler

Başları Yapışık Doğan İkizler Ameliyat ile Birbirlerinden Ayrıldı

Güncelleme:

13 aylık ikiz bebekler Anias ve Jadon McDonald, 20 saatlik zorlu ameliyatın ardından, tüm ihtimallere rağmen yaşama tutunmayı başarıp birbirlerinden ayrıldılar.

Başları birbirine bağlı olarak doğan ikizler, 20 saatlik ameliyatın ardından başarıyla birbirlerinden ayrıldı. Anias ve Jadon McDonald, ameliyat sonrası birbirlerini ilk defa yüz yüze gördüler.

"BİR MUCİZEYDİ"

Ameliyatı gerçekleştiren Dr. James Goodrich, yaşama şansının bu kadar düşük olduğu bir ameliyatta, ikizlerin buraya kadar gelebilmesini mucize olarak değerlendirdi.

"TÜM İSTATİSTİKLERİ YIKTILAR"

Yapışık ikizlerin doğum sırasında hayatta kalma şansları yüzde 5 ile 25 arası değişirken, yaşam sonrası hayatta kalma şansları yüzde 40 idi. Tüm bu ihtimallerin ötesine geçip yaşama tutunmayı başardılar.

KAFA YAPISI MODELLENDİ

Dr. Goodrich, düşündüğünden çok daha fazla dokunun iki kafayı birbirine yapışık tuttuğunu söylerken, ameliyatın hazırlığını 3D modellemeler kullanarak yaptığını ifade etti.

DUDAK UÇUKLATAN MALİYET

Anias'ın nabızı ve kan basıncı her dokunun kesilişiyle birlikte düşmeye başladığı söylenirken, ameliyatın başarısının hep diken üstünde seyrettiği belirtildi. Jadon, kardeşi Anias'dan daha önce kurtarıldı. Ameliyat için 220.000 Dolar (yaklaşık 680 bin TL) bağış toplandığı, toplam maliyetin 2.5 milyon Dolar (7.7 milyon TL) tuttuğu açıklandı.

"BİR DEĞİL, İKİ MUCİZE"

İkizlerin annesi, "Anne olarak onları hayatta tutmak benim görevim. Onların için gerekirse her şeyimi verirdim. Ve bazen mucizeler yaşanır. Hatta iki tane yaşandı." diyerek sevincini ifade etti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Goodrich 3.Sayfa Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title