Haberler

Tayland'da Film Festivali Coşkusu

Bu sene düzenlenmeye başlanan Tayland Hua Hin Film Festivali, dünyaca ünlü yıldızların da katılımıyla büyük ilgi topladı.

Bu sene düzenlenmeye başlanan Tayland Hua Hin Film Festivali, dünyaca ünlü yıldızların da katılımıyla büyük ilgi topladı.

Festivalin bu geceki kapanış programında Leon, Nikita ve 5.Element gibi ünlü filmlerin Fransız yönetmeni Luc Besson ve Hong Kong'lu aktris Michelle Yeoh, The Lady isimli filmlerini tanıtacaklar. Film Birmanyalı kadın eylemci Aung San Suu Kyi ve yazar Michael Aris arasında yaşanan gerçek bir aşk hikayesini anlatıyor. Ünlü Kanadalı aktör Ryan Gosling ise ünlü Tayland dövüş sanatı Muay Thai'nin merkezinde bulunduğu Only God Forgives isimli filmiyle festivale katıldı.

Cuma gecesi yapılan festival açılışında plaja kırmızı halı serildi. Festivalin düzenleyicileri 50'den fazla Asya ve Hollywood filmlerinin gösterileceği festivale 15 binden fazla kişinin katılımını bekliyor. Film gösterimlerinin yanı sıra yapılan seminerlerde sinemacılar deneyimlerini aktarıp tartışıyorlar. Seminerlerde yeni teknolojilerin film çekimini ve filmlerin kitleye ulaşmasını kolaylaştırdığı ifade edilen konular arasındaydı.

Alacakaranlık serisiyle tanınan ünlü aktör Alex Meraz, Tayland'da günlerini nasıl geçirdiğini "Maymunları muzla besledim, pek çok şahane Tayland yemeği yedim ve biraz Tayca konuştum" ifadeleriyle anlattı.

Hollywood'da pek çok filmde imzası bulunan yardımcı yönetmen David Cluck ise Tayland'ı çok sevdiğini "Bu ülkede gerçekten eğleniyorum. Adeta benim ikinci evim oldu. Muhteşem Hua Hin halkı ve Tayland Film Federasyonu bizi çok rahat ettiriyor" sözleriyle belirtti. - HUAHİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Luc Besson Hong Kong Tayland Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title