Haberler

Suriyeli vekilden dikkat çeken çıkış: Türkiye ile ilişkileri düzeltmeye hazırız ancak iki şartımız var

Güncelleme:

Türkiye'nin son dönemde diyalog kurmak adına yeşil ışık yaktığı iddia edilen Suriye'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Suriye Parlamentosu Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Butrus el Marjan, Türkiye ile ilişkileri düzeltmeye hazır olduklarını ancak Ankara'nın Suriye'nin kuzeyindeki askeri varlığını sona erdirmesi ve Suriye topraklarındaki bazı gruplara desteğini geri çekmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin Suriye yönetimiyle ilişkileri düzeltmek için adımlar attığı iddiası son dönemde kamuoyunda büyük ses getirmişti.

"BİZİM ESED'İ YENMEK, YENMEMEK GİBİ BİR DERDİMİZ YOK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen ay yaptığı açıklamada "Bizim Esed'i yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok. Devletler arasında siyasi diyalog veya diplomasi kesip atılamaz" demişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Suriye ile Türk istihbarat örgütleri arasında temasların olduğunu, Türkiye'nin Suriye ile diyalog için ön şartları olmadığını söylemişti.

"İLİŞKİLERİ DÜZELTMEYE HAZIRIZ AMA BAZI ŞARTLARIMIZ VAR"

Suriye Parlamentosu Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Butrus el Marjan, Türkiye'yle yakınlaşma ihtimaline dair Rus İzvestiya gazetesine konuştu. Suriye'nin Türkiye'yle ilişkileri düzeltmeye hazır olduğunu kaydeden El Marjan, bunun için bazı şartları olduğunu ifade etti.

"İKİ ÜLKE ARASINDA BAZI TEMASLAR VAR"

Suriyeli vekil, yakınlaşma için Ankara'nın Suriye'nin kuzeyindeki askeri varlığını sona erdirmesi ve Suriye topraklarındaki bazı gruplara desteğini geri çekmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'yle ilişkilerin düzeltilmesi önünde bazı ciddi engellerin olduğunu söyleyen El Marjan, Türkiye ve Suriye arasında güvenlik alanında bazı temaslar olduğunu belirtti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Beşar Esed Türkiye Suriye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (26)

Dr.Kimbel:

Suriye ile anlaşmamız çok geç kaldık anlaşalım suriye sınırına mayın döşensin 15 metre yükseklikte 15 metre genişlikte demir beton dökülsün

173
27
yanıtYanıtla
slim shady:

İyide Türkiye' nin şart filan kabul edecek durumu yok ki! Suriyenin yarısı ülkemizde. Ne şartı! Biz şart koşabiliriz ancak!

130
27
yanıtYanıtla
ferhat atmaca:

ülkesindeki tüm sorunlu tipleri göndermiş temizlemiş. neden geri istesinki? tabiki şart koşacak.

yanıt89
yanıt14
Kenan DOGAN:

Ne ulkenın yarısı bızde nede surıyede bır varlık gosterebılıyoruz. Ruslar ve Abd ne kadarına ızın verırse o kadar oradayız yanı sadece 30km derınlıge kadar gırdık hepı topu bu kadar

yanıt19
yanıt4
GERÇEKÇİ...!!!!!:

Konu basit, siz güneydeki, fistan giyen pkk uzantılarını, katil ve sömürgeci abd varlığını sonlandırın, bize risk oluşturacak bölgeleri kontrol altına alın , TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ ASKERLERİ sizin topraklarınızdan çekilsin

130
15
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

Aman anlassinlar da alsinlar suriyelileri ulkemizden yetti artik

134
9
yanıtYanıtla
ismail bey :

Adam belayı başından savmış.. Zaten suriye onlar sizde kalırsa barışırız demiştir.

yanıt83
yanıt8
ayşe kart :

Bize oradan çık diyecek yerine, seni paramparça eden abd kafirini çıkarsana ordan arap piyonu.

107
32
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Siz de kaçak sığınmacıları geri alın , Abd nin sizden çaldığı petrolünüzü koruyan Pkk/ypg lileri etkisiz hale getirin, Rusya korumasından çıkın , bağımsız devlet olarak karşımıza çıkın..... da görelim samimiyetinizi...

102
22
yanıtYanıtla
Güven Yaşar:

Yıllar geçti Esat hala yerinde duruyor. O kadar asker polis neden öldü. Milyonlarca suriyeli neden ülkemizi işgal etti. Ülkemizin milyarlarca lirası neden boşa gitti vs.

109
13
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title