Haberler

    Spike Lee'den 'Chi-Raq' ile Şiddete Karşı Bir Film

    Spike Lee'nin yeni filmi 'Chi-Raq' Amerika Birleşik Devletleri'nde gösterime girdi.

    Spike Lee'nin yeni filmi 'Chi-Raq' Amerika Birleşik Devletleri'nde gösterime girdi. Şikago'da geçen film ülkedeki şiddet ve ruhsatsız silah taşıma vakalarının artmasıyla kadınların seks grevine başlamasını ve eşlerini şiddetten uzak tutmaya çalışmalarını konu alıyor.

    Filmin ismi 'Chi-Raq' ise Şikago ve Irak'ın ilk hecelerinden oluşturulmuş. Kelime aynı zamanda Şikago'nun şiddet olaylarıyla ünlü güney yakasını tanımlamak için de kullanılıyor.

    Yönetmen Spike Lee filmin New York'ta düzenlenen ilk gösteriminde basının sorularını yanıtladı:

    "Biz günümüz Amerika'sını anlatan, yaşadığımız olayların Amerikalıları nasıl etkilediğini izleyiciye aktaran bir film için kolları sıvadık. Bunu yaparken de silah üreticilerini ve yasaları hedef aldık. Bu iki kanadın parasını alan politikacılara oy vermeyin."

    Film 17 yaşındaki Laquan McDonald'ın Şikago polisi tarafından yaklaşık 15 saniye içinde 16 kurşunla öldürülmesinin hemen ardından çekildi. 2014 yılının Ekim ayında yaşanan olayda siyahi ge

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 19 Aralık 2015

    İzlenme oranı:

    Oylar Açıklaması

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Spike Irak Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title