Haberler

Son Dakika! Kremlin: Yeni bölgeler yarın Rusya'ya katılacak

Güncelleme:

Son dakika! Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, "30 Eylül'de yeni bölgelerin Rusya'ya katılmasına ilişkin Kremlin'de imza töreni düzenlenecek" ifadesini kullandı. Katıldığı bir etkinlikte konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu akşam Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini açıkladı.

24 Şubat tarihinden beri devam eden Ukrayna- Rusya savaşında çok çarpıcı bir gelişme daha yaşandı. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov bir süredir devam eden Ukrayna'nın Donetsk, Herson ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri'nin ilhakı konusunda konuştu. Peskov, "30 Eylül'de yeni bölgelerin Rusya'ya katılmasına ilişkin Kremlin'de imza töreni düzenlenecek" dedi.

İMZA TÖRENİNE PUTİN BİZZAT KATILACAK

Peskov, bu sözlerinin yanı sıra anlaşmanın detayları hakkında da bilgi verdi. İmza törenine Vladimir Putin'in bizzat katılacağını belirten sözcü, ayrılıkçı bölge liderlerinin de saat 15.00'da başlayacak törene katılacağını aktardı.

ERDOĞAN, PUTİN İLE TELEFONDA GÖRÜŞECEK

Açıklamalarının devamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bir telefon görüşmesinin hazırlandığını belirten Peskov, "Evet, böyle bir telefon görüşmesi hazırlanıyor, gerçekleştiğinde haber vereceğiz" ifadelerini kullandı.

RUSYA'YA BAĞLANMAK İÇİN BAŞVURUDA BULUNDULAR

Ukrayna'da Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk, Luhansk ve Herson'un ayrılıkçı liderleri, referandumların düzenlenmesinin ardından Rusya'ya bağlanmak için geçtiğimiz günlerde resmi bir başvuruda bulundu. Zaporijya bölgesindeki sözde yönetim de ilerdeki günlerde Rusya'ya bağlanmak için başvuracağını açıkladı.

RUSYA'YA KATILMAK İSTEYENLERİN ORANI YÜZDE 90'I GEÇTİ

Bölgelerdeki sözde seçim komisyonlarının açıkladığı verilere göre, sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki referanduma katılanların yüzde 99,23'ü Rusya'ya bağlanmaktan yana oy kullandı. Sözde Luhansk Halk Cumhuriyeti'ndeki referandumda, oyların yüzde 98,42'isi Rusya'ya katılmak için verildi. Rus ordusunun kontrol altındaki Zaporijya bölgesinde düzenlenen referandumda, katılımcıların yüzde 93,11'i Rusya'ya bağlanmaktan yana kullanıldı.

DÜNYA ÜLKELERİ REFERANDUMA TEPKİ GÖSTERDİ

ABD başta olmak üzere bazı Batılı ülkeler, Rusya'nın, Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinde düzenlediği referandumları tanımayacağını bildirmişti. Birleşmiş Milletler (BM) de bu referandumların uluslararası hukuka "aykırı" ve "yasa dışı" olduğunu açıklamıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Dmitry Peskov Rusya Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (9)

Zamanla Akıllanan Adam:

bu eylemi desteklemeliyiz. ileride bizde ırak ve suriyenin kuzeyindeki bölgelerin için refarandum yaparız.

115
33
yanıtYanıtla
hayalet dansçı :

uyan artık sen rusya değilsin. ukrayna kendi isteğiyle bağımsız olan özgür bir ülke. musul kerkük ingiltere zoruyla Türkiyeden koparıldı. sen rusya değilsin sivilleri katletmiyorsun "özel operasyonda". kendinizi rusyanın amerikanın zalimleriyle eşit görmeyin. Türksünüz siz uyanın artık ??

yanıt13
yanıt7
Zamanla Akıllanan Adam:

hayalet dansçı: yukarıdaki cümleden nasıl bir sivil katliam çıkarttın bravo. referandum diyorum savaş değil gerekirse evet savaşırız ve bizim olanı geri alırız.

yanıt9
yanıt2
Hek Tor:

Sen dua et de yakında Hatay bölgesini kaybetmeyesiniz, bir referanduma yeterince evet diyecek kadar yabancı uyruklu kardeşlerinizi(!) aldınız ve toz kondurmuyorsunuz, ayrıca işin içine Rus parmağının gireceğini de aklınıza sokun.

yanıt35
yanıt13
Hek Tor:

.....Zaman sana hiç akıl vermemiş, keşke saman yeseydin daha faydalı olurdu.

yanıt26
yanıt42
hayalet dansçı :

ne yazsam engel yiyor, açıkça izahat yapamıyorum... kısa ve öz şunu diyeceğim. bu bölgeler ukraynanın ancak rusya tarafından hile ioe gasp ediliyor. musul ve kerkük de ingiliz hilesiyle Türkiyeden gasp edildi.

yanıt0
yanıt0
Metin Yalcin:

Putin amca kütür kütür erik yerken ABD ve AB nin dişleri kamaşıyor ..))

66
38
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Adamlar ukraynayi parcaladi

70
4
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Ukrayna zaten SSCB topraklarından ayrılmaydı, aslına döndü, Zelenski'nin tek derdi var Ukrayna topraklarında İsrail'e yer açmak ..

yanıt45
yanıt15
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title