Haberler

Son Dakika: Cami rahatsızlığı büyüyor! Ayasofya kararına bir tepki de ABD'den geldi

Güncelleme:

Son dakika: Ayasofya'nın 86 yıl sonra yeniden ibadete açılmasına ilişkin ABD'den ilk açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türk hükümetinin Ayasofya'nın statüsünü değiştirmesinden dolayı hayal kırıklığına uğradık" denildi.

Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılıp yeniden ibadete açılması kararına ilişkin ABD'den yapılan ilk açıklamada, "Ayasofya'nın statüsünün değiştirilmesi hayal kırıklığı" denildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Danıştay 10. Dairesi'nin kararı sonrası Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla yeniden ibadete açılan Ayasofya ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Türk hükümetinin Ayasofya'nın statüsünü değiştirmesinden dolayı hayal kırıklığına uğradık. Türkiye'nin Ayasofya'nın herkesin erişebileceği bir yer olmaya devam etmesini sağlamak için atacağı adımları öğrenmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

AB YÜKSEK TEMSİLCİSİ BORRELL'DEN İLK AÇIKLAMA

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise, Danıştay'ın 1934 tarihli Ayasofya'ya müze statüsü kazandıran Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesi kararını "üzücü" bulduklarını dile getirdi.

YUNANİSTAN VE RUSYA DA TEPKİ GÖSTERDİ

Rusya ve Yunanistan da Ayasofya'nın ibadete açılmasına tepki gösterdi. Yunanistan Kültür Bakanlığı küstah bir açıklama yaparak "Ayasofya kararı bütün uygar dünyaya karşı bir provokasyon" ifadelerini kullandı.

Rus Ortodoks Kilisesi de bir açıklama yaparak, "Ayasofya müzesinin camiye dönüştürülmesi kararından üzüntü duyduk. Karar büyük ayrışmalara yol açabilir" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Dünya Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Euroleague dörtlü finalde (Final Four) finale çıktı mı, elendi mi? TV8.5 canlı izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) 8 Mayıs TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! Real Madrid Bayern Münih maçını şifresiz veren kanallar! Real Madrid Bayern Münih maçı nereden izlenir, hangi kanal veriyor? Fenerbaçe Monaco Eurolig serisi kaç kaç, kim önde? Monaco Fenerbahçe Beko maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Monaco Fenerbahçe Beko Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Real Madrid Bayern Münih maçı CANLI izle! 8 Mayıs R. Madrid B.Münih maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Karagümrük Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Karagümrük TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Dzeko sakatlandı mı, derbi oynamayacak mı 2024? Karagümrük Trabzonspor maçı CANLI izle! 8 Mayıs Karagümrük TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Fatih Karagümrük Trabzonspor ilk maç kaç kaç bitmişti? Trabzonspor Karagümrük ZTK yarı final ilk maç sonucu! 10 Mayıs'ta okullar tatil mi, Cuma günü okul yok mu? 19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? 19 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Süper Lig şampiyonu ne kadar kazanacak 2024? New York Knicks Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 9 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! EXXEN canlı maç izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 8 Mayıs EXXEN spor canlı izle!
500

Yorumlar (310)

Talha:

Kafirler hepiniz pusuda bekliyorsunuz lakin Reiste pusuda unutmayın bekliyor zamanı geldim beyninize balyozu indiriyor yola devam Reis ölümüne seninleyim ADAM Gib iADAMSIN

46
12
yanıtYanıtla
AA:

Sanki namaz kılınacak cami kalmadı degılmı ? bu resmen küresel baronların askeri oyunları pıyonu tarafından savas cıkarmak mılletı ayrıstırmak ıcın yapılan yıne bır adımlardan bırısı mıllet DİN ZANNEDİYOR ama arkasında YATAN SEYTANI NIYETLERI GOREMIYOR!!! Dunyadakı camılerın durumu ne olacak sımdı???

yanıt6
yanıt19
Zübük:

@AA; Dünyadaki camiler işgal edilirken onlar dünyadaki kiliselerin vs durumu ne olacak demiyorlar! Siz nasıl bir ezik kafadasınız da gelmiş şeytani niyetten bahsediyorsunuz. Mescid-i Aksa işgal edildiğinde sesiniz çıkmadı, kendi memleketinde kendi topraklarında kendi evin kendi ibadetina açılınca ortalığa çıkıyorsunuz. Nasıl bir çürümüş insanlarsınız siz. Kime hizmet ediyorsunuz?

yanıt5
yanıt0
Eut567:

AA kime ne diyorsun bu hikayeleri nerden uyduruyorsun ..korkma

yanıt0
yanıt0
ASLI:

ARTIK MÜKEMMEL BİR ÜLKEYİZ ZATEN EKONOMİMİZ UÇUYORDU ENFLASYON VE FAİZLER SIFIRA İNMİŞDİ İŞSİZLİK SORUNU YOKDU GENÇLERİN GELECEK KAYGISI HİÇ YOKTU AYASOFYAYIDA CAMİ YAPTIK ARTIK DERDİMİZ YOK SÜPER GÜÇ OLDUK.

18
33
yanıtYanıtla
Musa:

Doğru ya Ayasofya müze olunca tüm dertlerimiz sona ermişti biz bunu nasıl unuttuk

yanıt24
yanıt5
Baris:

Bahsettigin ozellikleri saglamak çok zor degil, eger bizde baska ulkelerin toprak butunlugune saldirirsak, savas cikartip yer alti zenginliklerini calarsak, soy kirim yaparsak, bir damla petrol bir insan kanindan daha degerlidir deseydik bu is kolaydi. Ama bu ulke inan en çok icerdekilerle ugrasti. Su Anda oldugu gibi tarihini iyi okursan anlarsin belki ya?ın daha cok genc nede olsa

yanıt3
yanıt1
Sedat:

Çok konuşuyosun boş konuşuyosun

yanıt1
yanıt2
Battalgazi:

Aslımısın sahtemısın bilmem ama sizin şunu iyi bilmeniz lazım bu ülkede hiçbir şey sizin ve efendilerinizin istediği gibi olmayacak artık

yanıt2
yanıt0
oru747:

asli git çalıs boş yapma faydalı ol

yanıt0
yanıt1
Tüm 310 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title