Haberler

Selfie Çılgınlığının Nedeni: Narsisizm

Güncelleme:

Koreli araştırmacıların yaptıkları bir çalışmaya göre, narsist kişilerin Facebook gibi sosyal ağ sitelerinde selfie paylaşımları yapma ihtimalleri çok daha yüksek durumda.

Çok fazla selfie çekip bunları sosyal ağlarda çok sık paylaşıyorsanız, bu haber keyfinizi kaçıracak!

BEĞENİ ALMA ÜMİDİYLE...

Narsisistik kişilik bozukluğu, kişilerin kendi önemlerini gözlerinde büyüttükleri, övgü açlığı duydukları ve diğer kişiler için empati eksikliği gösterdikleri bir ruhsal bozukluk olarak tanımlanmakta. Belçika, Brüksel'deki Virtual Reality Medical Institute'tan Brenda K. Wiederhold'un söylediğine göre "tüm sosyal medya teknolojilerinde, narsistler, (narsist olmayan kişilere göre) beğeni alma ümidi ile kendilerini gösteren stratejilere daha fazla başvurma eğiliminde oluyorlar." Araştırmacıların söylediğine göre, kendi selfie'lerine yapılan yorumlara bağları ve diğer kişilerin selfie'lerine ilgileri, geri bildirim verme ihtimallerini çok daha yüksek.

Araştırmacılar, narsisizm derecesi ve selfie'lerle kendi reklamını yapma arasındaki ilişkiyi "Cyberpsychology, Behaviour, and Social Networking" dergisinde açıklamaktalar.

Korea University'den Jung-Ah Lee ve Yongjun Sung'un bulgularına göre daha üst seviye narsisizme sahip olan kişiler, selfie paylaşımı yapmaya daha fazla yatkınlık göstermekteler.

Ancak Wiederhold, narsisizmin tek başına selfie paylaşımlarını açıklamadığını ve gelecekte yapılacak olan araştırmalar ile diğer psikolojik ve sosyal etkenlerin de bulunması gerektiğini belirtmekte.

Tabii ki ayrı bir not olarak belirtmekte fayda var ki, her selfie paylaşan kişi de narsist değil. Araştırma sadece, narsist kişilerin, selfie'leri paylaşmaya daha yatkın olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Brüksel Belçika Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500

Yorumlar (1)

kewss:

çok doğru bir tespit. yanıdaki kişiyle konuşmuyorsun gidiyor facede yorum ve bveğeniyorsun. yüzyüyze söylesene be arkadaş facebookta neyin kafasi (bunun kafasi). yanındakie seni beğeniyorum diyebiliryormusun. kıyamet kopar oysa soyut bir şekilde değil hislerinin gerçek bir şekilde dışarı vur. yapmacıklarla yaşama. . bırak faceyi kafan rahat olsunnn. neyin derdini yaşıyosun.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title