Haberler

Saçlarını topladığı videoyla İran'daki protestoların simgesi haline gelen Hadis Nacafi kurşuna dizildi

Güncelleme:

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amani'nin ahlak polisi tarafından öldürülmesi sonrası başlayan protestolar devam ederken, ülkeden bir korkunç haber daha geldi. Güvenlik güçleri, saçlarını topladığı videosuyla protestoların adeta simgesi haline gelen Güney Azerbaycanlı Hadis Nacafi'yi 6 kurşunla öldürdü.

İran'da ahlak polisi tarafından 'başörtüsü kurallarına uymadığı' gerekçesiyle gözaltına alınan ve daha sonra yaşamını yitiren 22 yaşındaki Mahsa Amani için protestolar devam ediyor. İran polisinin protestoculara yönelik şiddeti de gün geçtikçe artıyor.

REJİM GÜÇLERİ ŞİDDETİ ARTIRDI

Göstericilerin ülke geneline yayılan eylemleri rejim güçleri tarafından şiddetle bastırılmaya çalışırken, 20 yaşındaki Hadis Najafi adlı kadını kurşuna dizdi.

SAÇLARINI TOPLADIĞI VİDEOYLA PROTESTOLARA DAMGA VURDU

Saçlarını topladığı videosuyla protestoların simgesi haline gelen Güney Azerbaycanlı Hadis Nacafi rejim polisi tarafından vurularak öldürüldü. İranlı gazeteci ve aktivist Masih Alinejad, Najafi'nin ölümünü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

PROTESTOLARDA 41 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İran devlet televizyonunda yer alan habere göre ülke genelindeki protestolarda aralarında polis memurları ve Devrim Muhafızlarına bağlı Besic milislerinin üyelerinin de bulunduğu 41 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Haberin devamında İranlı yetkililer tarafından ülke genelindeki ölü sayısına ilişkin resmi bir açıklama yapılacağı vurgulandı.

İRAN'DA NE OLMUŞTU?

Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından kıyafet kurallarına uymadığı" gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan Mahsa Amani'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi ülkede infiale yol açmıştı.

Tepkiler üzerine Tahran polisinden yapılan açıklamada, İrşad devriyesinin Amani'yi bir saatlik "brifing" için karakola götürdüğü, genç kadının burada aniden bilincini kaybetmesi ve kalp rahatsızlığı yaşaması üzerine hastaneye sevk edildiği belirtilmişti. İran devlet televizyonunda yayımlanan görüntülerde de Amani'nin polis merkezine getirildikten ve bir görevliyle konuştuktan sonra aniden fenalaşarak yere düştüğü görülüyor.

Sosyal medya kullanıcıları ise polisin, genç kadının "aniden" bilincini kaybettiği yönündeki açıklamasını reddederek, Amani'nin polis merkezine getirilmeden önce darbedildiğini iddia ediyor. Amani'nin 17 Eylül'de memleketi Sakkız kentinde düzenlenen cenaze töreni sonrasında Tahran ve ülkenin batısındaki kentlerde protestolar başlamıştı.

Gösteriler daha sonra ülke geneline yayılmıştı. Sosyal medyada ve ülke medyasında yayınlanan görüntülerde bazı göstericilerin ambulans, otobüs ve kamu binalarını tahrip ettiği ve güvenlik güçleri ile göstericiler arasında şiddetli arbede yaşandığı görülüyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

İran Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
500

Yorumlar (14)

seyfullah aydın:

bundan hiç kuşkum yokTürkiye hiç bir zaman iran olmayacak ama er geç bir gün iran Türkiye olacak

91
261
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Sözde İslami şeriatle yönetilen gerçekte Fransa'dan ithal Sünni Müslüman düşmanı yobaz , İsrail'e 39 füze atan Saddam Hüseyin'e savaş açıp masum Sünni Müslümanları katleden fitneci fesatcı İran rejiminin yıkılmasının zamanı gelmiştir .

85
12
yanıtYanıtla
Mustafa Yaşar:

Söylediklerimizi katılıyorum. Sadece rejimin karışmasını istemem. Çünkü bize zararı olabilir. !!!!

yanıt0
yanıt0
hayalet dansçı :

sözde şeriatçı özde düşman iran müslümanlara zarar veriyor

yanıt3
yanıt1
sivri:

iran fitne bir ülke israil ile düşman gözüküp yıllarca ermenistanla da bir olup türkiyeye terörist sokmuşlardır bir an önce azerbaycan ve türkiye topraklarına dahil edilmeli bu ülke iranda ki 30 milyon azeri bunu çoktan başlattı iran türkleşecek o kadar

62
13
yanıtYanıtla
Turgut Aydın:

Rejim gücü askeriymiş halkın askeri ve polisi olamazsanız şaibeli ölüm ülkede kol gezerrr

69
3
yanıtYanıtla
TT:

Merhumeye kalp krizi anında tıbbi müdahale yapıldığı görüntüleri İran yayınlamasına rağmen sosyal medyadan bile bile ateşi körüklediler.Önlem olarak internet kesildi ama devreye starlink uyduları girdi ve internet sağlandı.Şimdi gelde inan bu habere.

25
33
yanıtYanıtla
hayalet dansçı :

bu konuda suçsuz olabilirler belki bilemem. ancak iran yönetimi bu kaosu kendi istedi. sistemin adında şeriat var uygulamada yok. sünnileri katlediyorlar. rusya ermenistan israil kanki oluyorlar. sadece masum iran vatandaşlarına üzülüyorum...

yanıt1
yanıt0
SÜMBÜLZADE VEHBİ EFENDİ:

Şeriat kuralları ile oturmuş bir toplumu bu denli yıkma gayeniz başarısız sonuçlanacaktır, olurda başarırsanız bu en büyük yıkım olacaktır.

8
45
yanıtYanıtla
hayalet dansçı :

iranda şeriat yok ki...

yanıt0
yanıt0
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title