Haberler

Rusya ordusu, İHA'ları 5 saniye içinde yakarak yok eden lazer silahını Ukrayna'da kullandı

Güncelleme:

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali hız kesmeden devam ederken, savaş hattında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov, ülkesinin Ukrayna'da dün 5 km uzaklıktaki insansız hava araçlarını (İHA) yakabilen bir lazeri test ettiğini açıkladı. Borisov, İHA'ları 5 saniye içinde yakarak yok etmeyi başaran lazer savaş sisteminin orduya sevk edildiğini de aktardı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov'un açıklamasına göre; Rus ordusundaki silahların yenilenmesi bakımından bir adım daha atıldı.

İHA'LARI 5 SANİYE İÇİNDE YAKABİLİYOR

Dün 5 kilometre uzaklıktaki İHA'ları yakabilen bir lazer test edildi. Lazerin yardımıyla İHA 5 saniye içinde çok kolay bir şekilde yakıldı ve yok oldu.

Rusya ordusu, İHA'ları 5 saniye içinde yakarak yok eden lazer silahını Ukrayna'da kullandı

1500 KİLOMETREYE KADAR ETKİSİZ HALE GETİREBİLİYOR

Borisov'a göre, "Peresvet" isimli lazer savaş sisteminin orduya sevkiyatı yapılıyor. Sputnik'in haberine göre sistem, yörüngesinde bulunan, olası bir düşmana ait, uzaklığı 1500 kilometreye varan tüm uydu keşif sistemlerini şaşırtarak onları etkisiz hale getirebilecek kapasitede.

"LAZER SİLAHI UKRAYNA'DA KULLANILIYOR"

Pervıy Kanal'a konuşan Borisov ayrıca, lazer silahın şu anda Ukrayna'da kullanıldığı bilgisini verdi. "İlk numuneler Ukrayna'daki askeri eylemlerde kullanılıyor" diyen Borisov, özel operasyonda faydalanılan lazer kompleksinin adının "Zadira" olduğunu ekledi. "Zadira-16" isimli savaş sisteminin geliştirilmesine yönelik anlaşmanın imzalandığı Ağustos 2017'de bildirilmişti. Anlaşma, Borisov'un Savunma Bakan Yardımcısı olduğu dönemde, Rusya Deneysel Fizik Araştırma Enstitüsü ile imzalanmıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Ukrayna Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (13)

ahmet altıntaş:

Dünyanın selameti açısından bu savaşı RUSYA nın kazanması gerekir. Abd ve batı bu savaşı kaybetmelidir.

75
22
yanıtYanıtla
Narter Nart:

rusları tanımayan vicdanı ve cebi arasında gelip-giden bir korkak yorum. ruslar asla durmaz, açtırlar. gözleri aç. ruslar kazanırsa dünya kaybeder. Ukrayna kazanırsa terazi eşitlenir.

yanıt14
yanıt11
Enver Koşan:

???? birbirinizi bitiremediniz gitti Dünya sizin yüzünüzden perişan oldu Allah her ikisini de belasını versin

75
13
yanıtYanıtla
sivri :

iha da bir hiç oldu desenize troller övünüyordu bir halta yaramıyor artık şimdi sesleri çıkmaz artık

20
41
yanıtYanıtla
Hsn:

Sizin gibi vatandaş olmaz olsun ülke için yapılmış faydalı birşeyi bile düşman gören zihniyet,hiçsiniz hiç

yanıt39
yanıt15
ayh:

Yanlis ellerde cok tehlikeli olabilecek bir icat. Savaslarin kaderini degistirebilir.

41
11
yanıtYanıtla
alperenlive:

Rus halkının gazını alıyorlar..

30
5
yanıtYanıtla
Onur Tuna:

Bunlar boş işler. Madem elinizde böyle bir imkan vardı bugüne kadar neden beklediniz. Ordunuz darmadağın olduktan sonra mı piyasaya sürdünüz.

15
5
yanıtYanıtla
Murat Karabulut:

Simdiye kadar nerdeymiş ....????

17
2
yanıtYanıtla
Hüseyin Kcdğ:

O lazer silahını da biz geliştirmekiydik kaostan bir nebze pay koparmak için ??

12
4
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title