Haberler

R'n'besk Sanatçısı Muhabbet:

Almanya'da Şiddet Eğilimli Göçmen Kökenli Gençlere Karşı Nasıl Bir Politika İzlenmesi Yolundaki Tartışmalar Devam Ediyor.

Almanya'da şiddet eğilimli göçmen kökenli gençlere karşı nasıl bir politika izlenmesi yolundaki tartışmalar devam ediyor.

Hessen Eyaleti'nde yaklaşan seçim kampanyasında, Eyalet Başkanı Roland Koch'da sık sık konu hakkında açıklamalar yapıyor.

Ünlü R'n'Besk (R&B ve arabesk karışımı bir müzik türü) sanatçısı Muhabbet göçmen kökenli gençler tartışması hakkında konuşarak, "Siyasi konulara çok temkinli yaklaşıyorum. Yani seçim kampanyalarında hangi konunun kampanya malzemesi yapıldığı beni pek ilgilendirmiyor" dedi.

Muhabbet, şiddet olaylarına karışan göçmen kökenli gençlerin sınırdışı edilmesini doğru bulmadığını ifade ederek, "Bu, okuldan atmak ile aynı kapıya çıkıyor. Bu düşüncenin nasıl bir mantığı var? Önemli olan verilen işaretler. Bizim baskıdan ziyade destek sağlayan işaretlere ihtiyacımız var. Şiddet eğilimli gençlerin topluma kazandırılması için aranan çözümler arasında eğitim kampları da var. Bu daha mantıklı bir çözüm" diye konuştu.

Muhabbet, bu kampların başarısının çok yüksek olduğunu duyduğunu ve bu kamplar hakkında pek çok program izlediğini belirterek, gençlerin burada kendileri ile farklı düşüncelere sahip insanlarla yaşamayı öğrendiğini söyledi.

Muhabbet, gençlerin seçim kampanyalarına malzeme edilen tartışmalara kulak asmamaları gerektiğini de ifade etti ve gençlere, "Bu tartışmalardan etkilenmeyin, yolunuza devam edin. Eğitiminizi bitirin. Bir diplomanız ve iyi bir işiniz olduktan sonra kimse sizin elinizden haklarınızı alamaz" diye konuştu.

Yeni albümünde "İn Deiner StraBen", yani "Senin Sokakların" adlı şarkısında ise "Ben buradayım, Muhabbet ve R'n'Best burada, senin sokaklarında, sen de benim sokaklarımdasın" diyor ve ekliyor "Bu parça tamamen Almanlara yönelik yazılmış olan bir parça ama aynı zamanda buradaki gençleri, Muhabbet gençken neler yapmış, nasıl biriymiş diye merak eden kişileri de hedef alıyor."

(SS-İÖZ-İÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title