Haberler

Protestoculara ateş açtı, 2 kişinin ölümüne neden oldu

Güncelleme:

Orta Amerika ülkesi Panama'da, maden işletmeciliği anlaşmasını protesto edenlere ateş açan saldırgan 2 kişinin ölümüne yol açtı.

Hükümetin, Kanadalı şirketle yaptığı maden işletmeciliği anlaşmasını protesto etmek için otoyolu kapatanlara ateş açıldı. Ulusal Polis'ten yapılan açıklamada, Inter-Amerikan Otoyolu'nda eylem düzenlendiği esnada kimliği belirsiz bir kişinin göstericilere ateş açtığı ve 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Harekete geçen güvenlik güçleri, kalabalığa ateş açan saldırganı gözaltına aldı.

20 EKİM'DEN BERİ PROTESTO EDİYORLAR

Panama hükümetinin, Kanadalı maden şirketi ile yaptığı maden işletmeciliği anlaşmasının devleti zarara uğrattığı ve çevreye ciddi zarar verdikleri iddiasıyla göstericiler, hükümeti 20 Ekim'den bu yana protesto ediyor. Başkent Panama'da caddeleri trafiğe kapatan binlerce kişi Kanadalı şirketle yapılan sözleşmenin tamamen iptal edilmesini istedi.

Protestoculara ateş açtı, 2 kişinin ölümüne neden oldu

Bölge basınında çıkan haberde, Panama Devlet Başkanı Laurentino Cortizo hükümetinin maden sözleşmesini yasalara aykırı ve ihalesiz şekilde Kanadalı şirketle yaptığı öne sürüldü. Şiddetli protestolar nedeniyle devletin turizmde, ticarette ve ekonomide milyonlarca dolar kayıp yaşadığı tahmin ediliyor.

Kaynak: AA / Dünya

Orta Amerika Panama Panama Yaşam Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title