Haberler

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde bombalı saldırı: 3 sivil hayatını kaybetti

Güncelleme:

Pakistan'ın en büyük eyaleti Belucistan'da saldırganların yola döşediği bombanın patlaması sonucu 3 sivil hayatını kaybetti. Bombalı saldırıda araç kullanılamaz hale geldi ve saldırıyı üstlenen olmadı. Belucistan'da ayrılıkçı hareketler onlarca yıldır faaliyet gösteriyor ve bölge yoksulluk oranının en yüksek olduğu yer olarak biliniyor. Ayrıca Belucistan, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru Projesi'nin kilit güzergahında yer alıyor.

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde yola döşenen bombanın patlamasıyla 3 sivil yaşamını yitirdi.

BOMBALI SALDIRIDA 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ulusal basındaki haberlere göre, Belucistan'ın Keç bölgesinde yola döşenen uzaktan kumandalı bomba, sivillerin bulunduğu aracın geçişi sırasından infilak ettirildi. Bombalı saldırıda 3 sivil hayatını kaybetti, araç kullanılamaz hale geldi. Diğer yandan saldırıyı üstlenen olmadı.

BELUCİSTAN AYRILIKÇI HAREKETLERİN MERKEZİNDE YER ALIYOR

Pakistan'ın en büyük eyaleti Belucistan, aynı zamanda ülkedeki yoksulluk oranının en yüksek olduğu bölge. Belucistan, onlarca yıldır İslamabad yönetimiyle savaşan ayrılıkçı hareketlerin de merkezi konumunda. İsyancılar, yöre halkının Belucistan'ın zengin yer altı kaynaklarından adil şekilde faydalanamadığını savunuyor. Ayrılıkçı gruplar, bağımsızlık talebiyle askerlere ve sivillere yönelik saldırılar düzenliyor.

EYALETİN KONUMU KRİTİK

Belucistan, 64 milyar dolarlık "Çin- Pakistan Ekonomik Koridoru Projesi"nin kilit güzergahında yer alıyor. Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ni, Pakistan'ı kuzeydoğu-güneybatı yönünde katederek Gwadar ve Karaçi limanlarıyla Umman Denizi'ne bağlamayı amaçlayan "Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru Projesi", Pekin'in Kuşak ve Yol Girişimi'nin kalbinde bulunuyor.

Kaynak: AA / Dünya

Yoksulluk Pakistan Güvenlik Terör Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title