Haberler

Öldüren Ehec'in Genetik Yapısı Çözüldü Öldüren Ehec'in Genetik Yapısı Çözüldü

Şimdiye kadar Almanya'da 17 ve İsveç'te 1 kişinin ölümüne ölümüne neden olan EHEC virüsünün genetik yapısı Alman ve Çinli uzmanlar tarafından çözüldü.

Şimdiye kadar Almanya'da 17 ve İsveç'te 1 kişinin ölümüne ölümüne neden olan EHEC virüsünün genetik yapısı Alman ve Çinli uzmanlar tarafından çözüldü. Ancak, virüsün insanlara hangi yolla geçtiği konusunda henüz ipucu bulunamadı. Alman yayın kuruluşu Deutche Welle, ülkede EHEC virüsünden ölenlerin sayısının giderek arttığını bildirirken, Alman ve Çinli uzmanların virüsün genetik yapısını çözdükleri açıklandı. Hamburg'ta yapılan açıklamada, insanlarda rahatsızlıklara yol açan EHEC'in Escherichia coli'nin bugüne kadar bilinmeyen bir türü olduğu belirlendi. Enfeksiyonlara yol açan virüsün genetik yapısında değişime uğramış iki ayrı virüs olduğu tespit edildi. Virüsün insanlara hangi yoldan geçtiği belirsizliğini korurken, daha önce İspanya'dan gelen salatalıklarından virüs bulaşmış olabileceği uyarısında bulunan Almanya, salatalıkların "temiz" çıkması üzerine eleştirilere maruz kaldı. Avrupa Birliği, İspanya'da üretilen salatalıklar için yaptığı uyarıyı kaldırdığını açıkladı. AB Komisyonu'nun Tarımdan Sorumlu Üyesi Dacian Ciolos, büyük oranda azalan satışları canlandırmak için yeniden tüketicilerin güveninin kazanılması gerektiğini belirtirken, 'Tüketicilerin sağlığını göz önünde bulundururken belli ülkeler ya da üreticiler suçlanmamalı. Çünkü üreticilerin büyük çoğunluğu kurallara uygun şartlarda yetiştiriyor. Onlar da kötü sonuçlanacak zarara uğrayabilirler' diyerek Almanya'nın tutumunu eleştirdi.

Bu arada, Almanya'dan yapılan açıklamalarla ülkesinin ağır zarara uğradığını savunan İspanya, Berlin'den tazminat isteminde bulunmak için hazırlıklara başladı. İspanya, Almanya'nın haksız suçlamaları nedeniyle haftada 288 milyon dolar zarara uğradığını bildirirken Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero, Alman yetkililerin yol açtıkları tüm zararı kendilerinden talep edeceklerini söyledi. Zapatero AB'yi de ülkelerin ilk önlem olarak İspanya ürünlerine ithalat yasağı getirmesine tepki göstermemek ve duruma hemen müdahale etmemekle eleştirdi. Federal Almanya Tarım Bakanı Ilse Aigner, Hamburg'da İspanya'dan gelen salatalıklarda EHEC belirtileri gösteren bakteri bulunduğunu hatırlatırken, bunun EHEC değil de değişime uğramış bir türü olduğu anlaşılmasına rağmen, bunların taşıyıcı olduğunu ve Avrupa Birliği yasalarına göre tüm olasılıklara karşı acil uyarı gerektiğini söyledi.

Diğer yandan Almanya'da üç haftadan bu yana en çok vakanın ortaya çıktığı Hamburg kentinde durum ciddiyetini koruyor. Hamburg Üniversitesi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Profesör Jörg Debatin, hastalığa yeni yakalananların sayısında azalma olmadığını belirtti. Üniversite hastanesinde mide ve bağırsak enfeksiyonlarından yatan 102 hastanın 27'si çocuk ve beşi hamile kadın. AB Komisyonu'nun Sağlık ve Tüketici Politikası'ndan sorumlu üyesi John Dalli , virüsün yol açtığı rahatsızlıkların ciddi olduğunu ancak şimdilik Hamburg kentinde yoğunlaştığını söyledi. Bu arada, Almanya'daki salgında bazı Türkler'in de hastaneye kaldırıldıkları belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Sağlık Dünya Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title