Haberler

Askeri darbeyle sarsılan Nijer'de Fransa karşıtı göstericiler Türk bayrağı açtı

Güncelleme:

Askeri cuntanın yönetimi ele geçirdiği Batı Afrika ülkesi Nijer'de darbenin ardından Fransız Büyükelçiliği'ni basan ve Fransa karşıtı gösterilerine hız kesmeden devam eden Nijerli sömürge karşıtı göstericiler protestolar sırasında Türk bayrağı açtı. Göstericilerin bayrağı taşıdığı anlar saniye saniye kameralara yansırken, bazı protestocuların Türk bayraklı kıyafetler de giydikleri görüldü.

Nijer'de 26 Temmuz'da yaşanan darbenin yankıları sürüyor. O tarihte Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurları Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum'u alıkoydu ve asker ülkede yönetimi ele geçirdi. Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane Tchiani, 28 Temmuz'da Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) isimli cuntanın liderliğini üstlendi ve geçiş hükümetinin başına geçti. Darbe sonrası Fransa karşıtı gösteriler düzenleyen bazı sömürge karşıtı göstericilerin protestolar sırasında Türk bayrağı açtıkları görüldü.

Askeri darbeyle sarsılan Nijer'de Fransa karşıtı göstericiler Türk bayrağı açtı

ASKERİ CUNTA HAVA SAHASINI KAPATTI

Başta Fransa ve ABD olmak üzere Batı'nın büyük tepkisini çeken darbeden sonra Afrika'da gerilim artıyor. Batı güdümündeki, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) askeri cuntaya müdahale için süre vermişti. Söz konusu süre bugün dolarken Nijer, askeri müdahaleye karşı tüm sınırlar ve hava sahasını kapattı.

Askeri darbeyle sarsılan Nijer'de Fransa karşıtı göstericiler Türk bayrağı açtı

ÖZGÜRLÜKÇÜLER PROTESTOLARINA DEVAM EDİYOR

Avrupa ülkelerinin enerji politikalarına büyük darbe vuran gelişmelerden sonra bölgede gerilim artarken, Fransa ve sömürgecilik karşıtı Nijerliler ilk günden itibaren sokakta. Darbenin yaşandığı gün Fransa Konsolosluğunu basan Nijerli özgürlükçüler protestolarına bugün de devam etti.

Askeri darbeyle sarsılan Nijer'de Fransa karşıtı göstericiler Türk bayrağı açtı

TÜRK BAYRAĞI TAŞIDIĞI ANLAR KAMERALARA YANSIDI

Avrupa ülkeleri vatandaşlarını ve çalışanlarını tahliye ederken sömürgecilik karşıtı Nijerliler protestolarında Türk bayrağı açtı. Fransa karşıtı sloganlar atan Nijerlilerin elinde Türk bayrağı taşıdığı anlar kameralara yansıdı. Göstericiler arasında Türk bayraklı giysiler giyen Nijerliler de görüldü.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Batı Afrika Fransa Afrika Nijer Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500

Yorumlar (5)

OZYOLDAS 23:

Yeter artık kendi kavgalarınıza güzelim ülkemizi karıştırmayın. Bu ülke çok çekti mültecilerden vs. kendi sorununuzu kendiniz çözün enayi yok karşınızda

43
61
yanıtYanıtla
Hasan Durmuş:

Türkün uyanışı olacak inşallah bu yüzyıl

54
18
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Valla hepsi simdi Türkuyeye gelecekler desenize yandik suriyelilerden biktik birde bunlar belavolacak basimiza

36
35
yanıtYanıtla
Fatih Erdem:

Baktılar tüm dünyadan kaçan göçen kim varsa Türkiye'ye hücum ediyor, onlar da şimdiden kendilerine yer hazırlığı yapıyordur. Gelin kardeşim sizde gelin beleş sağlık, beleş yardım, beleş maaş, beleş ev ve hatta beleş vatandaşlık ve kimlik veriyoruz.

37
29
yanıtYanıtla
atilla çekiç:

yakında gelirler

33
18
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title