Haberler

Mısır'dan üç aşamalı ateşkes teklifi: Tüm esirler serbest bırakılacak, İsrail Gazze'den çekilecek

Güncelleme:

Hamas ile geçici ateşkesin sona ermesiyle Gazze'deki saldırılarına yeniden başlayan İsrail'e Mısır'dan sürpriz bir teklif geldi. Mısır'ın, İsrail'in saldırılarının sürdüğü abluka altındaki Gazze'de "üç aşamalı ateşkes" ve kademeli olarak tüm esirlerin serbest bırakılmasını içeren bir teklifte bulunduğu aktarıldı.

The Times of Israel gazetesinin Suudi Eş-Şark internet sitesine dayandırdığı haberinde Mısır'ın İsrail ve Hamas'a üç aşamalı bir ateşkes anlaşması teklifinde bulunduğu ifade edildi. Anlaşmaya göre İsrail Gazze'den çekilecek ve tüm esirler serbest bırakılacak.

İSRAİL TANKLARI GAZZE'DEN ÇEKİLECEK

Mısır'ın Kahire'de gerçekleşen zirvede İsrail ve Hamas'a sunduğu teklife göre ilk aşamada 3 veya 4 haftaya kadar uzatılabilecek şekilde 2 haftalık ateşkesin öngörüldüğü, bu aşamada kadınlar, çocuklar, yaşlı erkekler ve hastalar olmak üzere 40 İsrailli esirin serbest bırakılmasının planlandığı ifade edildi. Buna karşılık İsrail'in aynı kategoriden alıkoyduğu 120 Filistinliyi serbest bırakması, söz konusu süre boyunca "ateşkes sağlanması" ve "İsrail tanklarının Gazze'den çekilerek insani yardımların bölgeye ulaştırılmasının" hedeflendiği ifade edildi.

TEKNOKRATİK BİR HÜKÜMET KURULACAK

İkinci aşamada, Filistinli gruplar arasında görüşmeler sağlanarak, "Batı Şeria ve Gazze'de teknokratik bir hükümetin kurulmasının" ele alınacağı öne sürüldü. Üçüncü ve son aşamanın ise "kapsamlı bir ateşkesin" sağlanmasının ardından, Gazze'deki İsrailli esirlerin tamamının salıverilmesi, buna karşılık sayısı daha sonra belirlenecek şekilde Filistinli esirlerin de serbest bırakılmasını içerdiği belirtildi.

"GAZZELİLERİN EVLERİNE DÖNMELERİNE İZİN VERECEK"

Haberde, "Bu aşamada İsrail, güçlerini Gazze Şeridi'nden çekecek ve bölgenin kuzeyinde yerlerinden edilmiş Gazzelilerin evlerine dönmelerine izin verecek." ifadelerine yer verildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

İsrail Mısır Gazze Orta Doğu Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (3)

VATOZZ:

Yetmez itrail elindeki tüm rehine tutuklu mahkum ne varsa serbest birakacak

77
11
yanıtYanıtla
VATOZZ:

İtrail köşeye sıkıştı bataklık tan kurtulamadi şimdi arabulucu arıyor kendine. Oyuncak mısır da güya arabuluculuk ediyor

70
10
yanıtYanıtla
DODOK DODOK:

Kalıcı çözüm için, uluslararası bir komisyon ile; İtrailin işgal ettiği bütün topraklardan çıkartılması gerekir...

49
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title