Haberler

    Madrid Puigdemont'dan Cevap Bekliyor

    İspanya'da merkezi hükümetin, Katalonya yönetimine bağımsızlık ilan edip etmedikleriyle ilgili net bir açıklama yapması için verdiği süre sona eriyor.

    İspanya'da merkezi hükümetin, Katalonya yönetimine bağımsızlık ilan edip etmedikleriyle ilgili net bir açıklama yapması için verdiği süre sona eriyor. Katalonya Başkanı Carles Puigdemont'un daha önce askıya aldık dediği bağımsızlık bildirisiyle ilgili Madrid hükümetine pazartesi günü cevap vermesi bekleniyor.

    Bağımsızlık yanlısı milletvekillerinden Gabrielle Serra, referanduma atıftra bulunarak, Katalonya'nın Madrid'e gerekli cevabı zaten verdiğini söyledi:

    "Katalonya başkanının Madrid'e vereceği cevapla ilgili Katalan halkı zaten fikrini söyledi. Katalanlar biz bağımsızlık istiyoruz dedi, cumhuriyeti kurmak için bağımsızlık istiyoruz. İste bu yüzden Katalan Parlamentosu bağımsızlık ilan etmeli."

    İspanya'nın Eski Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ise Puigdemont'a çağrıda bulunarak diyalog talebinde ısrar etmesini istedi. Sosyalist siyasetçi Zapatero, müzakere ile krizin aşılacağı görüşünde:

    "Katalonya hükümetine bazı şeyleri gözden geçirmeleri çağrısında bulunmak istiyorum. Kapıyı birkaç kez vurmak çarpıp çıkmaktan her zaman iyidir. Tarih bunun örnekleriyle dolu. Yeni bir birlikte yaşam modeli bulmaya çalışmak ayrılmaktan iyidir. Bunlar ayrıca Avrupa değerleri."

    Puigdemont, geçtiğimiz hafta bağımsızlık bildirisini imzalamış ancak Madrid ile diyalog için kararı askıya aldıklarını duyurmuştu. Müzakere taleplerini reddeden İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ise, bağımsızlıktan geri adım atmamaları durumunda Katalonya'nın özerklik statüsünü askıya alacakları tehdidinde bulunmuştu.

    Auteur:

    Tags: Gepost: 16 oktober 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Jose Luis Rodriguez Zapatero İspanya Madrid Dünya Haberler

    Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

    Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

    Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

    Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

    Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

    Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

    Bakmadan Geçme

    Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 23 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 23 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
    Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

    Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title