Haberler

Leyla Hatami İçin Kırbaç Cezası İstendi

Güncelleme:

Cannes Film Festivali sırasında, festival başkanının yanağından öpen İranlı Leyla Hatami'nin hapsedilmesi ve kırbaçlanarak cezalandırılması istendi.

Fransa’daki Cannes Film Festivali sırasında festival başkanını yanağından öperek selamlayan İranlı oyuncu Leyla Hatami’nin hapsedilmesi ve kırbaçlanarak cezalandırılması için mahkemeye başvuruda bulunuldu.

KAMU ÖNÜNDE KIRBAÇLANMASI İSTENİYOR

Hizbullah Öğrencileri adlı bir grup İran mahkemelerine yaptıkları başvuruda, Hatami’nin festival başkanı Gilles Jacob’u öperek İslami yasaları çiğnediğini belirtti ve ünlü oyuncunun kamu önünde kırbaçlanarak cezalandırılmasını talep etti. Başvuruda toplum içinde yabancı bir erkeği öpmenin İslami ceza kanununa göre hapisle cezalandırılması gerektiğine de dikkat çekildi.
 
"TEPKİLERİN TEMELİ YOK"

İran’dan gelen tepkiler üzerine Jacob bir açıklama yayınlayarak Hatami’yi öperek selamlarken bir art niyeti olmadığını söyledi ve “Oldukça sıradan batılı bir gelenekle ilgili verilen bu tepkilerin hiçbir temeli yok” dedi.
 
"DİNİ İNANÇLARA AYKIRI"

İran’ın Kültür Bakan Yardımcısı Hüseyin Nussabadi ise bir açıklama yayınlayarak Hatami’nin Cannes Festivali’ne gitmesinin “Dini inançlara aykırı” olduğunu söyledi ve “İran kadını saflığın ve temizliğin simgesidir, öyle olmalıdır” dedi.
 
Ünlü yönetmen Ali Hatami’nin kızı Leyla Hatami, 2012 yılında En İyi Yabancı Film Oscar’ını kazanan “Ayrılık” filmindeki rolüyle uluslararası üne kavuşmuştu.
Altın Palmiye jürisinin 5 kadın üyesinden biri olan Hatami İran’da yaşıyor.





 

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Gilles Jacob Fransa İran Dünya Haberler

Fransa'da aşırı sağcıların seçim zaferine tepki gösteren yüzlerce kişi sokağa indi

Fransa'da aşırı sağcıların seçim zaferine tepki gösteren yüzlerce kişi sokağa indi

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Akıllara Özgür Özel'in sözü geldi! Erken seçim anketinden çıkan sonuç bir hayli çarpıcı

Ankara'nın uykularını kaçıran skandal! Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar

Ankara'nın uykularını kaçıran skandal! Ne kadar kuduz köpek varsa şehre salıp kaçtılar

Bakmadan Geçme

10 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 10 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 10 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Fransa Kanada maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Kanada maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fransa Kanada maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Fransa Kanada maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Fransa Kanada maçı CANLI izle! (HD) Fransa Kanada maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Fransa'da Macron neden erken seçim kararı aldı? Erken seçim ne zaman yapılacak? YKS soruları sızdı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy iddiaları yalanladı Fenerbahçe seçim sonuçları 2024! Ali Koç ve Aziz Yıldırım hangi sandıktan kaç oy aldı? İşte oy sayıları Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aldığı toplam oy sayıları kaç? (%) Aziz Yıldırım ile Ali Koç yüzde kaç oy aldı, oy farkı kaç?
Avrupa'da kırmızı alarm! Belçika Başbakanı Alexander de Croo istifa edecek

Avrupa'da kırmızı alarm! Belçika Başbakanı Alexander de Croo istifa edecek

500

Yorumlar (37)

EWREKA:

TAVİZ TAVİZİ DOĞURUR CEZA VERİLMEZSE AZAN AZANA

19
27
yanıtYanıtla
yavuz selimyavuzreis@hotmail.com:

hahahahahaha bu ne ya

yanıt0
yanıt0
MIÇE:

GÖRECEZ İRANIN ADALETİNİDE SADECE GARİBANADIR BUNLARIN ŞERİATI.

28
12
yanıtYanıtla
Al Sanaalsana@web.de:

Yasina göre kirbac yemeli Ben kirbaclamak isterim

5
28
yanıtYanıtla
dogrucu davut:

bu opusme olayini normal bulan arkadaslara bir sorum var anneniz kiz kardesiniz yada kariniz yaninizda yabanci bir erkegi opse dusunceniz yine ayni olurmuydu umarim cevabiniz evet olmaz

15
17
yanıtYanıtla
yüksel:

Ruh hastası bunlar

21
10
yanıtYanıtla
cudıcudi hotmail.com 73:

insanları buş yere asarken bi şeyi demiyorlar bir öpücükü çok görüyorlar bunların roh hastalığı var .

12
17
yanıtYanıtla
Niyazi:

Kime ne ya ! Öptüyse öptü....

15
12
yanıtYanıtla
hüseyin:

ZİHNİYETE BAK İSLAM DEDİĞİN ZAMAN ZATEN O BAYANIN ORDA OLMASI YANLIŞ. BIRAK TOKALAŞMAYI YANAK YANAĞA GELMESİ

9
17
yanıtYanıtla
Mesut:

Dinimizce Leyla hanımın yaptığı günahtır evet ama kesinlikle kırbaç vs söz konusu olmaz Dinimiz ALLAH'ımıza çok şükür Hoşgörü,Güzellik dinidir,Peygamber efendimiz (S.A.V.) Düşmanına bile kötü bir söz söylemekten çekinirken bir Müslümanın kırbaçlanma cezası akla mantığa sımaz, Dinimizini bir ceza çekme dini olarak göstermekten başka bişey değildir.

18
8
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title