Haberler

Kuzey Kore Lideri Kim'i çamurlu arazi aracıyla karşılarında gören köylüler ne yapacaklarını bilemedi

Güncelleme:

Günlerdir sel baskınlarıyla boğuşan Kuzey Kore'de Kim Jong-un arazi aracının direksiyonuna geçerek bir köye yaptığı ziyaret büyük yankı uyandırdı. Liderlerini çamura bulanmış araçtan inerken gören köylüler büyük şaşkınlık yaşadı.

Her şeyi denetlemesiyle ünlü Kuzey Kore lideri Kim Jong-un bir arazi aracının direksiyonunda köye gitmesi, dünya basınında geniş yankı yankı buldu. En son beş yıl önce benzer bir ziyarette bulunan Kim'i karşısında gören köylüler ne yapacaklarını bilemedi.

ÜLKE SEL SEL FELAKETİYLE BOĞUŞUYOR

Kuzey Kore ve düşman kardeşi Güney Kore, günlerdir yoğun yağış ve sel baskınlarıyla boğuşuyor. İki ülkede de birçok şehir su altında. Güney'deki felakette onlarca insan yaşamını yitirdi. Gurye kentinde sel baskınının ardından birçok sığırın bir evin çatısına çıktığı görüldü. Kuzeyde ise Kim Jong-un selden büyük zarar gören bir köye ziyarette bulundu. Resmi haber ajansı KCNA, Kim'in Kuzey Hwanghae vilayetindeki bir köye gittiğini bildirdi.

KÖYLÜLER ŞAŞIP KALDI

Son olarak beş yıl önce benzer bir ziyarette bulunan Kim'i karşılarında gören köylüler ise ne yapacağını bilemedi. Dahası, Kim lüks bir SUV'un direksiyonundaydı. Lexus LX 570 olduğu sanılan aracın tekerleri, kapısı ve tamponu çamura batmıştı.

YETKİLİLERE TALİMAT VERDİ

Kim, ziyarette sel kurbanlarına acil şekilde uyku malzemeleri, günlük ihtiyaçlar, ilaç ve çimento gönderilmesini emretti.

İşte Kim Jong-un ziyaretinden kareler;

Kuzey Kore Lideri Kim'i çamurlu arazi aracından inerken gören köylüler ne yapacaklarını bilemedi

Kuzey Kore Lideri Kim'i çamurlu arazi aracından inerken gören köylüler ne yapacaklarını bilemedi

Kuzey Kore Lideri Kim'i çamurlu arazi aracından inerken gören köylüler ne yapacaklarını bilemedi

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kim Jong Un Güney Kore Kuzey Kore Haberler

Bakmadan Geçme

Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (75)

Liderim:

Ah be kim gel bzm liderimiz ol.kurtar bizi

24
54
yanıtYanıtla
Ciftci:

Hayret dikdator ama halkin yanina camurda olsa ayagina birsey takmamis bizimki de gelmisti ama camura girmedi

24
21
yanıtYanıtla
YAVUZ OKUR:

HALK DA BİZİM BURADAKİLERE BENZİYOR!! SEVDİĞİNİZ O ADAMIN YÖNETİMİNE GİRERSİNİZ İNŞALLAH.

yanıt2
yanıt3
Turgut:

Bizimki kadar başınıza taş düşsün nankörler bu yorumu savunduğun ülkede olsan yapabilir isin Allah sizi bildiği gibi yapsın

yanıt17
yanıt15
Asker:

Turgut nankor derken ne ysptiki gemimi aldi vatandasa hayirdir

yanıt2
yanıt6
adolf cn:

ben bi lider olsaydım ilk işim bu kuzeyi nükleer bomba ile vurmak olurdu haritadan silerdim

0
26
yanıtYanıtla
fake hitler:

halkın suçu ne peki burada :D?

yanıt3
yanıt0
İstanbullu:

Niye halkının yanında olduğu içinmi cahil

yanıt3
yanıt0
Hüseyin:

Milletimiz sadece 1 yıl Kuzey Kore halkının yaşadığı standartlarda bir hayat yaşasın, ne borç kalır ne de yokluk. Dış ticaret fazlasını ne yapacağımızı şaşırırız. . Ama nerdee. . Hiç kimse ne arabasından, ne telefonundan, ne içkisinden sigarasından, ne etinden sütünden, ne kafesinden barından, ne de cips kolasından vazgeçmez. . .

19
7
yanıtYanıtla
ne demek!:

Gayet doğru bir tespit zekanla gurur duyabilirsin. Halk bi kere alıştı binbir odalı saraylarda yaşamaya.

yanıt9
yanıt2
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title