Haberler

Kuzey Kore'de 11 gün boyunca yas var! Gülmek bile yasak

Güncelleme:

Kuzey Kore'de eski lider Kim Jong-il'in ölümünün 10. yıldönümü nedeniyle 11 gün boyunca yas var. Bu süre zarfında ülkede alkol alınmayacak, alışveriş yapılmayacak hatta gülünmeyecek.

1994'ten 2011'e kadar Kuzey Kore'nin ikinci yüksek lideri olan Kim Jong-il'in ölüm yıldönümü nedeniyle yas tutulmaya başlandı. 70 yaşında vefat eden Jong-il için normalde on gün yas tutulsa da ölümünün onuncu yıl münasebetiyle bu yıl fazladan 24 saat daha eklendi.

GÜLMEK DE YÜKSEK SESLE AĞLAMAK DA YASAK

Kuzeydoğu sınır kenti Sinuiju'dan Radio Free Asia'ya konuşan bir kişi, ''Bu süre zarfında alkol almamalıyız, gülmemeliyiz ve etkinliklere katılmamalıyız. Geçmişte yas döneminde içki içen birçok kişi tutuklandı ve ideolojik suçlular olarak muamele gördü. Aldılar ve bir daha hiç görülmediler. Yas dönemine denk gelen insanlar kendi doğum günlerini bile kutlayamazlar, ailelerinden biri ölse bile yüksek sesle ağlayamazlar'' dedi.

HALK, SÜRENİN KISALTILMASINI İSTİYOR

Kaynağa göre halk, Kim Jong-il'in yas süresinin, Kim Il-sung'un yas süresi gibi bir haftaya kısaltılmasını isterken yaşayan insanların iki insanın yasını ömür boyunca tutmak zorunda kalmaktan şikayet ettikleri belirtildi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Kuzey Kore Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

Umit Cetin:

bizim sonumuzda o yöne gibi gidiyor

292
202
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Allah uzun ömürler versin Cumhurbaşjanımıza Allah gecinden versin,öyle bir durum olsa bende yas tutarım gün boyunca yas için herkeside davet ediyorum,gelen gideni arattırır boşuna dememişler,inşallah 2023 te gene bizim Cumhurbaşkanımız olacak ben oyumu verecem

145
331
yanıtYanıtla
Boş Yapma Doldur:

Yağmurlu havada bahçeyi sulama sonucu bu işte

yanıt145
yanıt31
DOLARLA MAAŞ ALMAYAN adam:

Komig cocug ha ha haaaa

yanıt2
yanıt0
Doğuş:

Üç aşağı beş yukarı bizden bir farkı yok.

218
130
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

10 kasım sonsuza kadar yas soma için yas ilan edildi şehitler için yas ilan edildi bundan rahatsız mısın ? zorla yas tut diyen yok bizde gidip eğlenebilirsin bu günlerde yerse tabi :D

yanıt15
yanıt36
Fakır:

ahmaklık diz boyu

231
11
yanıtYanıtla
Cem Polat:

Şikayet edeni kim görmüş , mümkün mü :)

115
7
yanıtYanıtla
Kinyas Timur :

Yazık biri kurtarsın bu insanları bu psikopatlardan

109
10
yanıtYanıtla
Mülayim:

Hadi yine iyisiniz...Wc ye gitmek serbest :DD

82
5
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title