Haberler

Kremlin'den tahıl koridoru krizinin çözülmesine ilişkin açıklama: Türkiye'nin varlığı, anlaşmalara olan güvenin ana faktörüdür

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün, tahıl anlaşmasının yeniden başlayacağını açıklamasının ardından bugün Kremlin'den bir açıklama geldi. Kremlin, "Türkiye'nin tahıl anlaşmasının yeniden başlamasındaki varlığı, anlaşmalara olan güvenin ana faktörüdür" dedi.

Dün Rusya Devlet Başkanı Putin'le bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, anlaşmanın bugün (dün) 12.00'dan itibaren eskisi gibi devam edeceğini söyledi. Erdoğan, haberi bizzat Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun Bakan Akar'a aktardığını dile getirdi. Kremlin'den bugün konuya ilişkin açıklama geldi.

"GÜVENİN ANA AKTÖRÜ TÜRKİYE"

Kremlin'den yapılan açıklamada Türkiye'nin anlaşmadaki rolüne dikkat çekilerek," Türkiye'nin tahıl anlaşmasının yeniden başlamasındaki varlığı, anlaşmalara olan güvenin ana faktörüdür" ifadeleri kullanıldı.

ERDOĞAN'IN ÇABASI DOLAYISIYLA ENGELLEMEYECEĞİZ"

Tahıl anlaşmasına geri dönülmesine ilişkin Putin ise, Ukrayna'dan tahıl sevkiyatları için tahsis edilen koridorun askeri amaçlar için kullanılmayacağına dair garanti aldıklarını belirterek "Rusya, Ukrayna'dan Türkiye'ye tahıl tedarikini, tarafsızlığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoksul ülkeler için verdiği çaba nedeniyle gelecekte de engellemeyecek" dedi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Rusya Savunma Bakanlığı, 29 Ekim'de Ukrayna'dan tahıl çıkışını sağlayan anlaşmanın askıya alınması çerçevesinde güvenlik nedeniyle tahıl koridoru boyunca gemilerin hareketini de durdurma kararı aldıklarını duyurmuştu. Rusya'nın kararının ardından devreye giren Türkiye adına Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, görüşmelere başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ve Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun Akar'ı arayarak tahıl sevkiyatının yeniden devam edeceği bilgisini verdiğini belirtti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Türkiye Ukrayna Kremlin Rusya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

Umit Cetin:

bizde bir değerini anlasak dünya ayağımıza geliyor dünya türkiye diyor bizim 6 lı masa ve destekçileri halen eleştirme derdinde

122
46
yanıtYanıtla
ERKAN :

bak dünya muhalefeti övse düşmanın övdüğü düşmandır dersin. sizi övünce değer bilmiyor oluyor

yanıt2
yanıt4
Samarpan Bhav:

Almanyada gazetelerde diyorlarki birleşik devletlerin sayesinde oldu Türkiye bişey yapmadı diyorlar. Ve putin korkuyor ve bu yüzden ikna oldu diyorlar.

18
108
yanıtYanıtla
Sezayi Argüden:

ya yeminlen ne afi bir milletmis bizim millet ya sorf hukumet kotulemek için açım diyor, biride düşen paraya yere atnayalim mustafa kemal aturk var diyor ya hey allahim yeminlen rezillik rezillik,

47
13
yanıtYanıtla
Burak Bayhan:

Bir siyasetçinin, paşa'nın, padişahın en önemli özelliklerinden birisi ikna sistemidir. Zeki adamlar akıllı adamlar yapabilir. Öyle kuru sıkı ateş eder gibi konuşan, AB başkanlarının karşısına çıktığında el pençe duran önünü iyilikleyen cumhurbaşkanı istemiyoruz.

38
3
yanıtYanıtla
Erol Birol :

aglayimmi güleyimmi bilemedim

11
26
yanıtYanıtla
isa şener:

Ağzıyla kuş tutsa da şikayetçiler kendi desteklediği insanların ne olduklarını bile bile göre göre illa akp gitsinde ne olursa olsun düşüncesindeler maalesef Allah doğru düşünmeyi onlara nasip etsin diyeyim yinede

5
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title