Haberler

Erdoğan cenazeye gitmekten vaz mı geçecek? Törende uygulanacak güvenlik protokolü büyük kriz çıkarabilir

Güncelleme:

Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenine ilişkin detaylar belli olmaya başlıyor. Kraliçe'nin cenaze töreninde uygulanacak güvenlik protokolü belli oldu. Cenaze törenine katılacak liderlerin özel uçakla gelmemeleri tavsiye edildi. Bunun yanında şehir içinde liderlere zırhlı araçlar da tahsis edilmeyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu önlemler sonrası cenazeye katılıp katılmayacağı merak konusu.

96 yaşında yaşamını yitiren Kraliçe 2.Elizabeth'in cenaze törenine ilişkin detaylar belli olmaya başladı.19 Eylül'deki törenle defnedilecek Kraliçe'nin cenazesinde uygulanacak düzenlemeler de açıklanmaya başladı. İngiliz hükümeti buna göre törene gelecek liderlere bazı şartlar sundu. Söz konusu şartlardan sonra cenazeye gitmeyi düşünen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gidip gitmeyeceği merak konusu oldu.

ÖZEL UÇAK VE ZIRHLI ARAÇ YOK

İngiltere'den yapılan açıklamada, "Mümkünse", yabancı liderlerin İngiltere'ye ticari uçuşlarla gelmeleri gerektiğini tavsiye ederek, Londra Heathrow havaalanının özel uçuş düzenlemeleri veya uçak park yeri için uygun olmayacağı konusunda uyardı. Özel jetle seyahat etmekte ısrar eden liderlerin Londra çevresindeki "daha az yoğun havaalanlarına" yönelmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi. Dünya liderlerine ayrıca 19 Eylül'de Westminster Abbey'deki cenazeye katılmak için kendi zırhlı devlet arabalarını kullanamayacakları ve bunun yerine batı Londra'daki bir siteden toplu olarak otobüsle gidecekleri söylendi.

ERDOĞAN: PROGRAMLAR EL VERİRSE MERASİME KATILMAYI DÜŞÜNÜYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yöneltilen "Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenine katılacak mısınız" sorusuna, "Taziye mesajımızı sosyal medyadan gönderdik. Tabii bizim de programlar vesaire var. Eğer programlar el verirse merasime katılmayı düşünüyorum. Ama bütün mesele bizim de kendi programlarımızla beraber bunu denk getirebilmek. Çünkü tanımadığım birisi değil. Buckingham Sarayı'nda iki kez görüşmemiz oldu. Temenni ederim ki fırsat bulursak biz de bu merasimde bulunmak isteriz" ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu uygulamalardan sonra nasıl bir karar vereceği ve cenazeye katılıp katılmayacağı merak ediliyor.

GEÇEN YIL GÜVENLİK PROTOKOLÜ KRİZİ ÇIKMIŞTI

Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenine katılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen 26'ncı BM İklim Değişikliği Konferansı'na (COP26) "güvenlik eksikliği" nedeniyle katılmamıştı. Erdoğan'ın zirveye katılmama nedeninin "Türk delegasyonundaki kişi sayısına ve resmi araç sayısına getirilen kısıtlamalar" olduğu belirtilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kraliçe 2. Elizabeth Recep Tayyip Erdoğan Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500

Yorumlar (19)

İDRİS ÇELİK:

Yazık Değilmi bizim cumhurbaşkanı böyle İslam düşmanın cenazesine katılsın yerinde olsam gitmezdim

84
48
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

La İdris , neden adamların yaptıkları malları alıyorsun da refah içinde yaşamalarını temin ediyorsun . Alma be yaaaa . İdris'in yazdıkları da bir düşünce . Ne diyebiliriz ki !

yanıt47
yanıt29
YazıYORUM:

Cumhurbaşkanımızın bu törene....! kesinlikle gitmemesi lazım..Ülkemizin kaosa sürüklenmesini arzu edenler çoğunlukta..(İnşallah gitmez...)

57
65
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Koca İngiltere mutlaka bir önlem almıştır. Niayeti ölen birisini son yolculuğuna ugurlama için yapılacak cenaze merasimi ve Show yeri değil. Kişiye özgü muamelede yok.

59
58
yanıtYanıtla
SEMİH YILDIZ:

hamit gündoğdu. Tarihte cenaze merasimlerinde devlet yıkılır devlet kurulur. ne olursa olsun ülkelerin liderlerinin güvenlikleri sağlanmalı. güvenlik önlemlerini herkese düşürerek bir kişi hedeflenmiş ise. birleşik krallık bu işleri iyi bilir örneğide çok.

yanıt20
yanıt23
Hamit Gündoğdu:

Semih yıldız ağır taşı kimse yerinden kaldıramaz. Devletler arası ilişkilerde tedbir ve güvenlik çok önemlidir ve bu güvenlikten sorumlusu ingilteredir. Paranoya demimde bir bilgi var ise sebeplerini o ülkeye anlatıp gitmezsin.

yanıt9
yanıt10
seyfullah aydın:

aslında bende makam uçağına karşıyım ama hiç bir ülke bunu ülkemin başında bulunan kişiye bunu söyleyemez bu saygısızlık ötesi bir şey bu şartlarda cumhurbaşkanının cenazeye gitmesi çok büyük hata olur gitsin cenazelerinde kendileri çalsın kendileri oynasın

53
47
yanıtYanıtla
Doğuş:

Ölümden korkmayan gelebilir

63
26
yanıtYanıtla
Bülent Bey:

Aslında verılen mesaj şu ""İngilitere istemedıkten sonra ingiliz topraklarında hıc bırsey olmaz korkmadan gelin "" demişler ,, çunku dunya uzerındekı herseyı planlayan ve yapanlar ıngılızlerdır .Cenaze törenınde korunmaya ihtiyacınız yok çunku pLanımız yok demısler kısaca :)))

74
11
yanıtYanıtla
Fakır:

darısı tüm İslam düşmanlarının başına

42
20
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title