Haberler

Kosova'da Türk Kültürüne Hizmet Ödülleri Dağıtıldı

Kosova’da 1996 yılından bu yana Prizren şehrinde “Doğru Yol” Türk Kültür Sanat Derneği tarafından verilen Uluslararası “Süleyman Brina” Balkanlar Türk Kültürü Hizmet ödülleri dernekte düzenlenen törende sahiplerine takdim edildi.

Kosova'da 1996 yılından bu yana Prizren şehrinde "Doğru Yol" Türk Kültür Sanat Derneği tarafından verilen Uluslararası "Süleyman Brina" Balkanlar Türk Kültürü Hizmet ödülleri dernekte düzenlenen törende sahiplerine takdim edildi. Tören başlamadan önce Kosova'nın seçkin aydınlarından merhum Nevzat Hüdaverdi'nin anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Tuna Bekleviç ve Fahri Tuna'nın da yer aldığı Edirne Valiliğinden bir heyetin hazır bulunduğu açılışta bir konuşma yapan "Doğru Yol" Türk Kültür ve Sanat Derneği ( TKSD) Başkanı Tahir Luma, merhum Süleyman Brina'yı tanımış olmaktan kendini gururlu ve şanslı hissettiğini belirtti.

Ödül töreni derneğin tanıtımı ile ilgili sinevizyon gösterisiyle devam etti.

Büyük ilgi gören sinevizyon gösterimi ardından sözü alan Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülü Seçici Kurul Başkanı Zeynel Beksaç, "Gelenek göreneklerimizi, kimliğimizi, anadilimizi ayakta tutabilmek için çaba vermekteyiz. Bu çabanın önderlerinden biri de merhum Süleyman Brina idi. Doğru Yol Derneği çerçevesinde birçok kolun kuruluşuna ön ayak olmuştu. Gençlere destek veren o idi, yeni yeni üyeler kazanılmasında, sanatçılara sahip çıkan gene Süleyman Brina idi. Süleyman Brina'nın şahsiyetini yaşatmak amacıyla ödülü vermeye başladık," diyen Beksaç, "önce Kosova'da, ardından Balkanlarda, giderek de Türk dünyasında bu ödülü tanıtmayı başardık. Bu da bize kıvanç veriyor. Umarız bizden sonraki kuşaklar buradan ders çıkarır ve ilelebet bu topraklarda dilimiz, kimliğimiz bir bayrak gibi sallanır," ifadelerini kullandı.

Ardından 2013 yılı ödül sahiplerinin kısaca özgeçmişleri okundu.

18. Uluslararası Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürü Hizmet ödüllerini bu yıl; Hasan Duruer (Edirne Valisi,Türkiye), Muhammed Ustaibo (Gazeteci,Yönetici), Doç.Dr.Tahir Kahhar (Şair, Bilim Adamı, Çevirmen, Özbekistan), Todur Zanet (Şair,Yazar, Halk Bilimci Gagauz Yeri- Moldova), Aziz Serbest (Araştırmacı gazeteci, şair,Türkiye), Nuri Karaca (Sanatçı, Makedonya), Fevzi Karamuço (Araştırmacı yazar, gazeteci, Kosova), Cennet İğci (Tiyatro Sanatçısı, Kosova) kazandı. - PRİŞTİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Tuna Bekleviç Prizren Kosova Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title