Haberler

Konda: Yolsuzluktan Rahatsız Olanlar Oyu Değiştirmez

Güncelleme:

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, yaptıkları araştırmalardan yola çıkarak radikal bir oy değişimi görünmediğini aktardı.

Türkiye'nin önde gelen araştırma şirketlerinden KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, yerel seçimler öncesi yaptıkları kamuoyu anketlerini, seçmenlerin eğilimlerini değerlendirirken, 30 Mart"ta yapılacak yerel seçimleri, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin kostümlü provası' olarak niteledi. Seçmenin her türlü gelişmeye tepki göstereceğini ve bunun da sandığa yansıyacağını belirten Ağırdır, ancak bunun iktidarla muhalefetin yer değiştireceği kadar radikal bir değişim olmayacağını söyledi.

"RADİKAL OY DEĞİŞİMİ GÖRÜNMÜYOR"

Amerika'nın Sesi'ne konuşan Ağırdır, "Yaptığımız araştırmalar sonucunda Türkiye'nin yüzde 25'inin bir uçta, yüzde 35'inin ise diğer uçta olmak üzere yüzde 60'ı kutuplaşma pençesine düşmüş durumda" derken bazı gelişmelerin seçmenleri rahatsız ettiğini kabul etti. Ancak Ağırdır, başka gelişmelerin de seçmeni siyasi tavrını korumaya ittiğini, bu nedenle de henüz radikal bir oy değişimi görünmediğini aktardı.

"YOLSUZLUKTAN RAHATSIZ OLANLAR DA OYUNU DEĞİŞTİRMEZ"

Yolsuzluk operasyonuna tepkinin mutlaka sandığa yansıyacağını, ancak buradaki tepki sözcüğünü, oy tercihini değiştirmek olarak algılamanın seçmenlere haksızlık olacağını savunan Bekir Ağırdır, oy tercihlerinin tek bir olaya bakılarak değişmediğini ifade etti. Ağırdır, "Özetle, yolsuzluktan şikayetçi olduğu halde Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verecek seçmenler olduğu gibi CHP'den şikayetçi olduğu halde oy vermeye devam eden seçmenler olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

"SOLUN HATASI, TOPLUM TERCİHLERİNİ KÜÇÜMSEMEK"

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, seçimden iktidar partisinin çok az oy kaybederek galip çıkması halinde bunun "Türkiye toplumu yolsuzluğu hoş görüyor diye yorumlanması çok büyük haksızlık olur" dedi. Bekir Ağırdır, Türkiye'de aydınlar, akademisyenler ve özellikle de sol partilerin en büyük hatasının, toplumun bilincini ve tercihlerini sürekli olarak küçümsemek olduğunu da öne sürdü.

Kaynak: ANKA / Dünya

Bekir Ağırdır Türkiye Dünya Haberler

500

Yorumlar (11)

kapkaraahmetbaykara33@hotmail.com:

işinize gelmeyeni makarnacı koyun tayyibin adamı satılmışlar diye suçlarsanız nah size bu halk oy verir...

31
19
yanıtYanıtla
şakşakçı araştırmacısaksakaciler@hotmail.com:

şakşakçı medya ve onun şakşakçı araştırmacı kurumu siz avutun kendinizi oylar bakın düşecekmi düşmeyecekmi avutun siz daha kendinizi avutun....

32
4
yanıtYanıtla
BEBETOmihmandaro@hotmail.com:

AK AK AK AK ... CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ BU KADAR HİZMET OLDU.. MİLLET OLARAK OYUMUZ AKPARTİYE.. KOYUN DİYENLER KENDİ AYNALARINA BAKSINLAR.

12
20
yanıtYanıtla
KOYUNLARerdoganskr@hotmail.com:

KOYUN GİBİ DİNLERİZ KARDEŞ KIZMANA GEREK YOK MEEEEEE

yanıt0
yanıt0
kapkaraahmetbaykara33@hotmail.com:

koyunlar size cevabı sandık da verecek zavallı yaratıklar..

12
15
yanıtYanıtla
urfalı63edessa63@hotmail.com:

sankı tc tarıhınde bır ılk yaşanmışda ula yolsuzluk bu ulkede doksan yıldır var o zaman aklınız nerdeydı

yanıt0
yanıt0
Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

LAFA BAK DEĞİŞTİRMEZMİŞ; MADEM HIRSIZLIK SİZ DE SİNİR, STRES YAPMIYOR VERİN O ZAMAN KIZLARINIZI HIRSIZLARA; HIRSIZLARLA EVLENDİRİN DE GÖRELİM..! BURASI TÜRKİYE AĞALAR; MÜSLÜMAN ÜLKE..! BİZ HIRSIZA CANIMIZ, CİĞERİMİZ, NAMUSUMUZ OLAN KIZIMI VERMEYİZ; NAMUSUMUZ OLAN OYU VERMEYİZ; SELAM DAHİ VERMEYİZ BE..! SİZ NE GENİŞMİŞSİNİZ BÖYLE ARKADAŞŞ..! OYLARI ETKİLEMEZMİŞ..! BU ANKET İÇİN KAÇA SATILDIN ONU SÖYLE DE FİYATINI BİLELİM KONDA..!

22
4
yanıtYanıtla
ak koyunahmetbaykara33@hotmail.com:

bu millet kuru gürültüye pabuç bırakmaz mart sonunda tasınızı tarağınızı toplarsınız...

21
3
yanıtYanıtla
ERDOĞANerdoganskr@hotmail.com:

TABİKİ MİLLET KOYUN YA GÖRMÜYOLAR NASILSA SİZ ANLATIN MASALLARI BİZ DİNLERİZ MEEEEEEEEEE

17
4
yanıtYanıtla
SAFKAN TURKmanyak_ccx@hotmail.com:

Tayyibin adamı

17
4
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title