Haberler

İtalya Dışişleri Bakanı: Kaddafi Tehdit Edemez Çünkü Gücü Kalmadı

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, "Kaddafi İtalya'yı tehdit edemez çünkü askeri gücü yarıya bitirildi" dedi.

Trablus'ta dün bazı batılı ülkelerin yanı sıra İtalyan Büyükelçiliği'ne de saldırı düzenlenmesi üzerine açıklama yapan İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, "Kaddafi İtalya'yı tehdit edemez çünkü askeri gücü yarıya bitirildi" dedi.

İtalya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla Libya'nın başkenti Trablus'ta İtalya Büyükelçiliği'ne de saldırı düzenlendiğinin doğrulanması üzerine bugün bir açıklama yapan Bakan Franco Frattini, "Kaddafi İtalya'yı tehdit edemez. NATO operasyonu, Kaddafi'nin askeri gücünü yarı yarıya yok etmiştir. Zaten 20 ya da 30 yıl önce de kendi toprakları dışında bir yeri vurma kapasitesi yoktu. Bu yüzden İtalya tehdit altında değildir. Bizi gerçekten endişelendirmiyor" diye konuştu.

İtalya, büyükelçiliğine ve diğer diplomatik misyonlara yönelik saldırıları kınayarak, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin rejimini, yabancı misyonları korumak için önlem almakta başarısız olmakla suçlamıştı.

İtalya, Libya'ya operasyonun başlamasının ardından Trablus'taki diplomatlarını geri çekmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title