Haberler

İsrailli eczacıya yanlışlıkla dört doz korona aşısı yapıldı

Güncelleme:

İsrail'deki Maccabi Sağlık Hizmetleri'nden Uday Azizi adlı eczacıya yanlışlıkla dört doz Pfizer korona aşısı enjekte edildi. Hafif yan etkiler yaşadığını söyleyen Azizi, kendini iyi hissettiğini vurguladı. Sadece enjeksiyon bölgesinde biraz kızarıklık olduğunu belirtti.

Uday Azizi, Kanal 12'ye yaptığı açıklamada, Maccabi yetkililerinin hatalarını fark etmeleri üzerine aşı yapıldıktan saatler sonra muayene ve izleme için hastaneye gönderildiğini söyledi. Aşıyı uygulayan sağlık çalışanının, her Pfizer tüpünün aşıdan birkaç doz içerdiğinin farkında olmadığı düşünülüyor.

ENJEKSİYON BÖLGESİNDE KIZARIKLIK OLDU

Azizi, şimdiye kadar sadece hafif yan etkiler yaşadığını ve lokal ağrı ile enjeksiyon bölgesinde biraz kızarıklık olduğunu söyledi. Hata kendisine söylendikten sonra ekstra bir etki görülmedi.

"TEKRAR DÖRT DOZ ALMAKLA İLGİLİ BİR SORUNUM YOK"

Azizi, "Tekrar dört doz almakla ilgili bir sorunum yok. Aşı, salgın ve yeni yıl için iyimser olalım" dedi. Muhtemelen 3 hafta içinde ikinci aşı dozunu alması gerekeceğini söyleyen Azizi, insanların aşıdan korkmamaları gerektiğini ifade etti.

Ulusal aşılama programı, sağlık çalışanlarının ilk enjeksiyonları yaptırmasıyla pazar günü başladı. Pazartesiden itibaren 60 yaş ve üzeri kişilere aşılar yapılmaya başlandı.

İKİ GÜNDE 30 BİN KİŞİ AŞILANDI

Sağlık Bakanı Yuli Edelstein, dün, iki günde 30 bin kişinin aşılandığını açıkladı. Pandeminin başlamasından bu yana İsrail'deki vaka sayısı 380 bin 95'e ulaştı. Ölü sayısı ise 3 bin 111.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

İsrail Pfizer Haberler

500

Yorumlar (45)

nurcu:

keşke arapçılık yapacağımıza israil ve yahudi dostu olsaydık. cinle periyle uğraşacağımıza bilimle uğraşırdık.

19
36
yanıtYanıtla
olmadı:

günahlarını tavuğa yükleyip duvara vura vura öldüren yahudilerden bahsediyoruz değil mi?

yanıt12
yanıt7
ADANALI:

TUTAN MI VARDI DA UĞRAŞAMADIN KİM ENGELLEDİ SENİ BİLİMLE ARANA KİM MESAFE KOYDU.

yanıt8
yanıt3
erdal:

insanların en aşağılığı hiçbirşey bulamayıp ırkıyla övünendir. kendin seçmediğin şeyle neden övünür ki insan. bir ırk eğer üstün olsaydı o da arap olurdu. çünkü cennetin dili arapça ve resulallah s. a. v bir araptı. ve de Allah ın kelamı arapça. ben arap değilim keske olsaydım.

yanıt3
yanıt13
MERSİN 33:

Bizim lanetleyip tu kaka dediğimiz ülke İsrail aşılanmaya başlamış bile . Ne tuhafsa aşının fazlasını dahi olmaya başlamış (!) E peki biz . Biz mi ? Dur kardeşim bizim çözecek daha önemli konularımız var . Peki ne imiş o konu ? Din , evet din . Önce aşıda domuza ait bir şey var mı , yok mu ona bakalım, daha sonrada kutsal kitabımız Türkçe okunur mu okunmaz mı onu çözelim sonrası Allah kerim . Aşı sonrada olur . . .

19
26
yanıtYanıtla
gakko:

çok doğru . önce şu mühim iki meseleyi çözelim. aşı sonra olur. ne olacakki canım. :) :)

yanıt7
yanıt2
Misafir:

Israil gibi yonetilelim o zaman. Bak ne güzel İsraili örnek vermişsin. İşte rabbim söyletecek ya biz de İsrail gibi dinimizi baş tacı yapalım,o zaman senin dediğin gibi bir sorun kalmaz .Ulan be vicdansız din ile ne alıp veremediğin var ki sorun deyince aklına ilk gelen "din" oluyo yanı bu haberden ülkeyi lekeliyecek bunu mu buldun Saftirik

yanıt2
yanıt4
MERSİN 33:

GAKKO kardeşim , bak beni köyden kovuyorlar , seni de doğru sözünden dolayı linç etmesinler ?

yanıt5
yanıt2
Kimmi:

Din olmadan yaşamanın anlamı yokki. Tek geçerli din son din islamdır. İslamı hakkıyla yaşamadığımız için rezil oluyoruz. Hakkın sınırlarını aştığımız için musibetler artıyor. Hak yolundan sapmayalım hakkı adaleti gözetelim. Tedbirlere uyalım. Gerisi takdiri ilahi. Kul olduğumuzu ve kainatta ne kadar küçük olduğumuzu unutmayalım.

yanıt3
yanıt5
NEBULA:

ADAMIN TİPİ KAYMIŞ LAN NASIL İYİ HİSSEDİYOR ANLAM VEREMEDİM :D

35
1
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title