Haberler

    İspanya'da toplu cinsel istismar görüntülerini yayınlayan kişiye 18 ay hapis cezası

    Güncelleme:

    İspanya'nın Pamplona kentinde 2016'da yaşanan bir toplu cinsel istismar olayına ait görüntüleri internet üzerinden yayınlayan bir kişiye 18 ay hapis cezası verildi.

    İspanya'nın Pamplona kentinde 2016'da yaşanan bir toplu cinsel istismar olayına ait görüntüleri internet üzerinden yayınlayan bir kişiye 18 ay hapis cezası verildi.

    Pamplona'daki mahkeme, görüntüleri paylaşan 39 yaşındaki adamın tecavüz mağduruna "fazladan acı çektirdiği", bu nedenle 15 bin euro tazminat ödemesi gerektiğine de karar verdi.

    Mahkeme, 2018 aralık ayında kurulan internet sitesinin "kadının haysiyetini hiçe saydığını, bu nedenle kadının savunmasız, aşağılanmış, değersizleştirilmiş ve kullanılmış hissetmesine sebep olduğunu" ifade etti.

    Hapis kararın hemen infaz edilip edilmeyeceği ise kesinleşmedi.

    OLAY İSPANYA'YI AYAĞA KALDIRMIŞTI

    Boğa Güreşi Festivali ile tanınan Pamplona şehrinde 2016 yılında 18 yaşında bir kadın, festival sırasında bir binanın içine sürüklenerek toplu cinsel istismara maruz kalmıştı. Kendilerini "kurt sürüsü" olarak adlandıran 5 kişi, İspanya'da ilk derece ceza mahkemeleri tarafından "tecavüz" suçundan değil "taciz" suçundan ceza almıştı.

    Söz konusu karar ülke genelinde büyük tepki toplamış ve çok sayıda eylemcinin sokaklara çıkarak kararı protesto etmesiyle sonuçlanmıştı.

    Karara itiraz edilmesinin ardından İspanya Yargıtayı, 2019 haziran ayında tecavüzcüleri 15 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Pamplona İspanya 3. Sayfa Dünya Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    500

    Yorumlar (1)

    İdam:

    İdam

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title