Haberler

İslami Cihad, Filistin Otoritesi'nin İsrail ile Müzakereleri Durdurmasını İstedi

İsrail ile Gazze Arasındaki Geçiş Noktalarından Kissufim'de İsrail Askerlerine Düzenlenen Saldırının Ardından Basın Toplantısı Düzenleyen İslami Cihad Örgütü, Filistin Otoritesi'ne İsrail'le Müzakereleri Durdurma Çağrısında Bulundu.

İsrail ile Gazze arasındaki geçiş noktalarından Kissufim'de İsrail askerlerine düzenlenen saldırının ardından basın toplantısı düzenleyen İslami Cihad Örgütü, Filistin Otoritesi'ne İsrail'le müzakereleri durdurma çağrısında bulundu.

İslami Cihad Örgütü'nünün askeri kanadı El Kudüs Tugayları sözcüsü Ebu Ahmed yaptığı açıklamada, saldırıyı üstlendiklerini duyurdu.

Filistin'in İsrail ile müzakereleri durdurması gerektiğini belirten Ebu Ahmed, "Çünkü İsrail'le barış yapmanın bir yolu yok. İsrail, müzakerelerde Filistin'e bir çözüm sağlamayacak. Çözümü sağlamak için direniş ve mücadele devam etmeli" dedi.

Ebu Ahmed, bu saldırının, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği 4.5 gün süren saldırıda Saraya El Kuds komutanlarından Ayman Assimri'yi ve çocukları öldürmesine bir cevap niteliğinde olduğunu belirtti.

Sabah saatlerinde Kisufim geçiş noktasında yola döşenen bombanın patlatılması sonucu 1 İsrail askeri hayatını kaybetmiş, 1 asker de ağır yaralanmıştı.

(İA-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title