Haberler

İran'da protestolar sürüyor! Gençler yolda yürüyen mollaların sarıklarını bir bir yere düşürüyor

Güncelleme:

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesi üzerine başlayan gösterilerde 200'den fazla insan hayatını kaybetti. Sosyal medyaya düşen son görüntülerde bazı göstericilerin sokakta yürüyen mollaların sarıklarını düşürdüğü anlar yer aldı.

Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi ülkede infiale yol açmıştı. Emini'nin 17 Eylül'de memleketi Sakkız kentindeki cenaze töreni sonrasında başlayan gösteriler, ülkenin birçok kentine yayılmıştı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 253'E YÜKSELDİ

Gösterilerdeki can kaybına ilişkin resmi makamlardan net bilgi paylaşılmazken, Norveç merkezli İran İnsan Hakları Kurumu (IHR), Emini'nin ölümü sonrasında başlayan gösterilerde emniyet güçlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 253'e yükseldiğini açıkladı.

SARIKLARI DÜŞÜRÜYORLAR

Protestoların devam ettiği İran'da göstericiler bir yandan da yolda gördükleri mollaların sarıklarını düşürmeye başladı. Kaldırımda yürüyen bir gencin, karşıdan gelen yaşlı adamın kafasındaki sarığa vurarak yere düşürdüğü ve yaşlı adamın daha sonra sarığını alarak geri taktığı görüntüler, ülkedeki tepkinin hangi noktaya ulaştığını gözler önüne serdi.

MEDRESELERİ ATEŞE VERDİLER

İnternete düşen bazı videolarda protestocuların molla yetiştiren medreseleri ateşe verdikleri anlar yer aldı. Göstericilerin hazırladıkları molotofları medreseye doğru fırlattıkları ve alevlerin anbean yayıldığı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

İran Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

Alkurt:

MOLALARIN COCUKLARI AMERIKALARDA SEFA SÜRERKEN, OLAN GARIBIM IRAN HALKINA OLUYOR.BASKICI REJIM..MOLLA VEYA TARIKAT SEYHLERININ KUYRUGU DISARDA..IRAN GENCLIGINE HAK VERIYORUM, MOLLARI ATSINLAR ÜLKESINDEN, NORMAL ÖZGÜR CUMHURIYETI KURSUNLAR..DINDE BASKI OLMAZ..HERKES IBADETI BASKI ALTINDA DEGIL, ÖZGÜRCE YERINE GETIRMELI.

45
46
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

CIA iş başında

39
41
yanıtYanıtla
Ali Yeğin:

İnsanlar insan gibi yaşamak istiyor,cia ile ne alakası var,cia senin gibi düşünsünler diye iş başında.

yanıt18
yanıt12
tahsin bueyuekkol:

Bunlarda tam aptal

20
37
yanıtYanıtla
Ali Yeğin:

Hakkını aramak,insan gibi yaşamak istemenin neresi aptal.Senin gibiler onlarda da vardı ve bu halede senin gibiler yüzünden düştüler.gözünü aç.

yanıt28
yanıt9
Cevap :

Sözde islam devrimi ile gelmişler pehhh. Devrimle de gidersiniz.

41
16
yanıtYanıtla
bahri urut:

kendi halkini kotuluyorlar haberleri yok bunun artik inancla ve inanmamakla alakasi yok tek gercek her tarafta seytanin cirit attigi bunlari tek tek ayiklayib derslerini vermezisen yakinda iran irak gibi olur icten kendi halkina yiktirirlar

29
17
yanıtYanıtla
Batman Malatya:

ABD ajanları dünyanın her tarafında işbaşında, suriyeyi bitirdiler sira iranda mı

19
25
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

İran parçalanma sürecine girdi bu saatten sonra yapacak bir şey yok, mollalar ektiğini biçiyor ..

22
12
yanıtYanıtla
ferhat atmaca:

tanıdığım birinin hayalindeki ülke modeli.

26
7
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title