Haberler

İngilizler provokasyon peşinde! Rus denizaltısının fotoğrafıyla Türkiye'yi taraf gibi göstermeye çalıştılar

Güncelleme:

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 60. güne girilirken, İngiliz basınının Türkiye ile ilgili provokasyonu büyük tepki çekti. "Rus denizaltıları Karadeniz'den Ukrayna'ya seyir füzesi fırlattı" başlıklı haberin fotoğrafında İstanbul'dan geçen Kilo sınıfı denizaltı görseline yer veren gazetelerin, füzenin Türkiye sınırları içinden fırlatıldığına dair izlenim oluşturulmaya çalıştıkları görüldü.

Ankara, Rusya- Ukrayna hattında silahların susması için çağrılarını ve girişimlerini sürdürüyor. Rus ve Ukraynalı heyetler hem Antalya hem de İstanbul'da bir araya gelerek ateşkes sağlanması için müzakerelerde bulundu.

TÜRKİYE BAŞINDAN BERİ TARAFSIZ KONUMUNU SÜRDÜRÜYOR

Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ne Rusya'dan ne de Ukrayna'dan vazgeçeriz" şeklindeki açıklaması, Türkiye'nin tarafsız konumunu ilk günden itibaren ortaya koydu.

İngilizlerden skandal provokasyon! Denizaltı fotoğrafıyla Türkiye'yi taraf gibi göstermeye çalıştılar

İNGİLİZ BASININDAN TEPKİ ÇEKEN FOTOĞRAF

Ancak İngiltere basınından The Times gazetesi başta olmak üzere İngiliz gazeteleri, Türkiye'yi savaşta taraf gibi göstermeye çalıştı. "Rus denizaltıları Karadeniz'den Ukrayna'ya seyir füzesi fırlattı" başlıklı haberin fotoğrafında İstanbul'dan geçen Kilo sınıfı denizaltı görseline yer verildi.

"DENİZALTILARI UKRAYNA'DAKİ HEDEFLERİ VURMAK İÇİN KULLANDILAR"

Füzenin Türkiye sınırları içinden fırlatıldığına dair izlenim oluşturulmaya çalışıldığı görüldü. Söz konusu haberde, "Rusya'nın, Karadeniz'deki denizaltılarını seyir füzeleriyle Ukrayna'daki hedeflerini vurmak için kullandığına inanılıyor. Savaş gemileri, Moskva'nın batmasından bu yana daha temkinli bir yaklaşım sergilemek zorunda" denildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

İstanbul Ukrayna Rusya Haberler

500

Yorumlar (15)

Eğrioturdoğrukonuş:

Artık halkımızında bu tür olaylara sosyal medyada tarihte benzer örneklerle cevap vermelidir. İngilizlerin Hindistan da Amerika da yerlilere yaptığı pislikler bellidir. Dünyaya hatırlatalım bizde.

73
4
yanıtYanıtla
Mehmet Varnalı:

İngiltere savaşlarla beslenen sahtekar bir ülkedir sinsi ve derinden her türlü kirli işe kalkar suçu abd ve israile taşere eder kenara çekilir

68
4
yanıtYanıtla
Atilla Han:

Türkiye bir Nato üyesi olarak tarafsiz olamaz olmamali, tarafsizim demek Rusya'yı karşıma almaya cesaret edemiyorum demektir.Yarin rusya Türkiye'ye saldiracak olsa natodan hangi yüzle destek isteyebilecek?

6
41
yanıtYanıtla
Bilal Yıldız:

Rusya bize saldırsaydı yardım eder miydi sence NATO ve AB? Ayrıca Rusya dağılırsa sıra bize gelir bunuda unutma. Batı bloğu da Doğu bloğu da dostumuz değildir. Gaza gelipte savaşa girmemeliyiz. Çünkü dostumuz yok, düşmanımız çok.

yanıt0
yanıt0
Mustafa :

Mönrö'ye ne oldu yahu. Boğaz yol geçen hanı olmuş.

7
33
yanıtYanıtla
Arif Zehir :

Boş boş konuşma. Türkiye’nin bu savaşta duruşunu göremeyecek kadar çirkinsiniz.

yanıt12
yanıt2
Hsn:

Montröyü bi okusana bakalım hiçbir gemi geçemez diye bir madde varmı yada hangi durumda geçebilir diye bilmeden sallamak kolay tabi

yanıt10
yanıt1
Murat Vural:

Eğer bir nehirde iki balık kavga yapıyorsa oradan az önce bir İngiliz geçmiştir. Kızılderili atasözü

36
1
yanıtYanıtla
Unal Altun:

The Times gazetesini okuyanlar cahil deiller bi fotografla algilari degismez, Istanbul ve Karadenizi birbirinden ayirt edebilirler

15
17
yanıtYanıtla
Vez gez:

O kadar akıllı olsalar kraliçe ailesinin kökenini arastirirlar , kolelikden kurtularlardi

yanıt14
yanıt0
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title