Haberler

Güney Afrika İsrail'e rest çekti: Ne olursa olsun ilkelerimize bağlı kalacağız

Güncelleme:

Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Lahey'de kazanılan zaferin ardından İsrail'e rest çekerek, geri adım atmayacaklarını duyurdu. Ramaphosa, "İsrail'e karşı dava açmamıza riskli diyorlar. Bize saldırabilir, iç karışıklık çıkarabilirlermiş. Ne olursa olsun ilkelerimize bağlı kalacağız" dedi.

Güney Afrika, İsrail'e rest çekti. İsrail'in Gazze'deki soykırımını Lahey'e taşıyan Güney Afrika, geri adım atmayacaklarını bir kez daha duyurdu. 'Gazze'de soykırım davası' başvurusunun Uluslararası Adalet Divanı'nda kabul edilmesinin ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, "Ne olursa olsun ilkelerimize bağlı kalacağız" mesajını verdi.

"İÇ KARIŞIKLIK ÇIKARABİLİRLER"

Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) kararı sonrası dikkat çeken açıklamalarda bulundu.Ramaphosa, " İsrail'e karşı dava açmamıza riskli diyorlar. Bize saldırabilir, iç karışıklık çıkarabilirlermiş. Ne olursa olsun ilkelerimize bağlı kalacağız" diye konuştu.

"SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ"

Cyril Ramaphosa, UAD'nin kararı sonrası yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, "Kararın ardından ateşkes için ortak bir çaba gösterilmeli ve iki devletli kalıcı bir çözüm için müzakerelere başlanmalı." demişti. Davanın ardından tepkilere maruz kaldıklarını belirten Ramaphosa, "Bazı kişiler, bu işe karışmanın Güney Afrika'nın işi olmadığını söyledi. Bizler Güney Afrikalılar olarak, bize karşı işlenen suçların başka yerlerde başka insanlara karşı işlenmesine de seyirci kalmayacağız." ifadelerini kullanmıştı.

GAZZE'DE SOYKIRIM DAVASI

UAD, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin İsrail aleyhine açtığı "soykırım" davasında ihtiyati tedbir talebine ilişkin kararını açıkladı. Mahkeme, Güney Afrika'nın açtığı soykırım davasında, İsrail'in Gazze sakinlerine yönelik öldürme, saldırı ve yıkımla ilgili her türlü eylemden kaçınması ve soykırımı önlemek için tüm tedbirleri almasına hükmetti. UAD'nin "Gazze'de yaşanan insani trajedinin son derece farkında olduğunu ve can kayıplarından derin endişe duyduğunu" bildirdiği karar dünya basınında geniş yer buldu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Güney Afrika Afrika İsrail Uluslararası İlişkiler Hukuk Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (6)

Vetaran Voyna:

Yahudiler avrupdayken Avrupa ülkeleri bir birleri ile savaşıyordu.ne zaman Ortadoğu'ya geldiler Ortadoğudaki bütün ülkeler birbileri ile savaşmaya başladı.yahudilerin en büyük silahı fitne çıkarları için komşunun evini yakar bunlar

73
3
yanıtYanıtla
Reis:

Salak olmazsanız bir halt olmaz. Demek ki ortadoğunun tamamı embesil

yanıt4
yanıt3
golebicemarti golebicemarti:

İşte benim özlediğim Cumhurbaşkanı. ''İlkelerine bağlı kalmak.'' Saygılarımla.

52
1
yanıtYanıtla
Töremen:

Müslümanların yapamadığını yapan müslüman olmayanlar

50
2
yanıtYanıtla
Gelir Geçer Her şey:

Bu adamlar müslüman mı!!!???

46
4
yanıtYanıtla
Yorumcu Davut :

israile ses çıkmaması, dünyada müslüman ülkeleri müslüman olmayanların yönettiğinin açık göstergesidir.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title