Haberler

Filmlere bile konu olmuştu! Cali karteli kurucusu Gilberto Rodriguez Orejuela hayatını kaybetti

Güncelleme:

Narcos adlı dizide adından sıkça söz edilen uyuşturucu baronu Gilberto Rodriguez Orejuela, ABD'deki bir hapishanede hayatını kaybetti. Kolombiya'da Cali kartelinin kurucularından olan Rodriguez, kolon ve prostat olmak üzere iki ayrı kanser nedeniyle öldü.

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinin Butner kentindeki bir federal hapishanede cezasını çeken Rodriguez, 83 yaşında yaşamını yitirdi. Rodriguez'in 2030 yılında cezası sona eriyordu.

TAHLİYESİ REDDEDİLMİŞTİ

Kolombiya'nın Caracol Radyosuna konuşan ABD'li avukat Roy Jeffrey Kahn, ailenin başvurusu üzerine Rodriguez'in cenazesinin teslim edilmesi için sürecin başladığını bildirdi. Eski baronun hastalığı nedeniyle tahliyesini talep eden avukatı, ABD adli makamlarından Şubat 2020'de ret cevabı almıştı.

30 YIL HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

Rodriguez, uyuşturucu kaçakçılığı dahil birçok suçtan 2006'da, ABD'de 30 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı.

Filmlere bile konu olmuştu! Cali karteli kurucusu Gilberto Rodriguez Orejuela hayatını kaybetti

ESCOBAR İLE KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİ

Rodriguez, güvenlik güçlerinin operasyonuyla 1995'te Kolombiya'da yakalanmasının ardından uyuşturucu kaçakçılığı yapmaktan 2006'da ABD'ye iade edilmişti. Kolombiya'da bir başka ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ın, Medellin kartelini kurduğu dönemde Rodriguez ile Escobar'ın muhtelif nedenlerden dolayı birçok kez karşı karşıya geldiği biliniyor. Kardeşiyle beraber 1970'de kurduğu Cali kartelini yöneten Rodriguez, ABD yetkililerine göre, bu ülkeye 200 ton kokai nakletti ve bu işten milyonlarca dolar kazandı. Cali kartelinin, 1980-1990 yıllarında dünya kokain ticaretinin yüzde 80'ininden sorumlu olduğu öne sürülüyor.

Kaynak: AA / Dünya

Kolombiya Gilberto Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title