Haberler

"Erdoğan gitmelidir" şeklinde kapak yapan Economist, seçim sonuçlarını böyle gördü

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine günler kala "Erdoğan gitmelidir" şeklinde bir kapakla okurlarının karşısına çıkan The Economist, seçim sonuçlarına da geniş yer ayırdı. Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçilirken Economist'in ilk sıradan verdiği haberde, "Erdoğan'ın kaybedeceğine ilişkin söylentilerin fazlasıyla abartıldığı ortaya çıktı" denildi.

Dünyanın önce gelen ekonomi dergilerinden İngiltere merkezli The Economist, 14 Mayıs seçimlerinden önce tartışma yaratacak bir kapak yaptı. "2023'ün en önemli seçimi" denilen kapakta "Erdoğan gitmeli", "Demokrasiyi kurtarın" ve "Oy verin" yazan çıkartmalara yer verildi.

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, The Economist'in kendisiyle ilgili yaptığı kapağa sert sözlerle tepki göstermiş ve "14 Mayıs günü sandıktan bir kez daha zaferle çıkacağız. Bu öyle bir zafer olacak ki, Kandil'deki terör baronları dışında kimse kaybetmeyecek. Pensilvanya'daki hainler dışında kimse üzülmeyecek. Türkiye'ye kefen biçenler dışında kimse boynunu bükmeyecek. Siyaset mühendisleri dışında kimse başarısız olmayacak. Milleti tehdit eden yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak. 14 Mayıs'ta tüm Türkiye kazanacak" demişti.

'Erdoğan gitmelidir' şeklinde kapak yapan Economist, seçim sonuçlarını böyle gördü

"ABARTI" İFADESİ DİKKAT ÇEKTİ

Dün ise Türkiye 2. kez sandık başına gitti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nu geride bırakarak yüzde 52.16 oranında oy aldı. Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçilirken The Economist'in seçim haberi ise oldukça dikkat çekici detaylar barındırdı. Seçim sonuçlarını internet sitesinde ilk sıradan veren The Economist, "Erdoğan'ın kaybedeceğine ilişkin söylentilerin fazlasıyla abartıldığı ortaya çıktı" ifadelerine yer verildi. Haberde, "Türkiye'yi 20 yıldır önce başbakan, sonra cumhurbaşkanı olarak yöneten Erdoğan, şimdi bunu beş ve belki daha fazla yıl daha sürdürecek" denildi.

'Erdoğan gitmelidir' şeklinde kapak yapan Economist, seçim sonuçlarını böyle gördü

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

bekir yapici:

ben kilicdaroglu´na oy vermeme ragmen kazanamadigina üzülmedim cünki kazansaydi devasa enkaz alacakti 13 milyon siginmaciyi göndermek 5 yilda ekonomiyi 21 yillik tahribi düzeltmek ülkeyi fabrika ayarlarina döndürmek cok zordu bakalim bozan tekrar düzeltebilecekmi?

135
344
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Biz ensarız , göndermeyeceğiz dediğine göre 13 milyon sığınmacı beş sene içinde kaç milyon olur , bilemem..

yanıt11
yanıt7
Ufuk Gökceoglu:

Sen bir psikoloğa git kardeşim. Herşeyi tersine çevirmek fena yer yapmış...

yanıt12
yanıt8
Fatih :

Erdoğan 2002 de Almanya yı devraldı galiba. Sen hangi enkazdan bahsediyorsun? yaşın küçük heralde geçmişi bilmiyorsun belli ki.

yanıt16
yanıt9
New Blue:

yok 100 milyon

yanıt8
yanıt3
çiğdem Ysr:

Economist de bizim muhalefetin yalanlarına kanmış desene :)))

391
65
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

Dolar 20 tl ,25 olur mu sizce?

yanıt12
yanıt9
Bakkal Market:

Bir koca reis hepinizi sildi, süpürdü hâlâ akliniz başınıza gelmedi..

99
32
yanıtYanıtla
idris Demirci:

Ekonomi iflas etmişse Kemal Bey kazansaydı bol kepçe vaatte bulunuyordu nereden para dagitacaktı. Olmayan para dagıtılır mı?

76
24
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Erdoğan gidicilere yol verdi kendisi kalıcıdır. Buda Economist' e kapak olsun..

79
19
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title