Haberler
BBC

Dünyanın En Yaşlı İnsanı Sigarayı Bırakmaya Çalışıyor

Güncelleme:

Güney Afrikalı Fredie Blom, yakında Guiness Rekorlar Kitabı'na yaşayan en yaşlı erkek olarak girecek. 114 yaşındaki Blom, uzun yıllardır içtiği sigarayı bırakmaya karar verdi.

Güney Afrikalı Fredie Blom, yakında Guiness Rekorlar Kitabı'na yaşayan "en yaşlı kişi" olarak girebilir. Ancak 114 yaşındaki adamın bundan daha büyük problemleri var; sigarayı bırakmak gibi.

ALKOLÜ BIRAKTI SİGARAYI BIRAKAMADI

Yıllar önce alkolü bırakmış olsa da Fredie Blom halen sigara içmeye devam ediyor ve alışkanlığından kurtulamadığını "Her gün iki ila üç 'ilaç' içiyorum" diyerek anlatıyor.

GAZETE KAĞIDINA SARILI TÜTÜN İÇİYOR

Blom'un "ilaç" dediği, gazete kağıdına sigara boyunda sarılan tütünden başka bir şey değil.

114 yaşındaki tiryaki "Kendi tütünümü sarıyorum çünkü sigaraları sevmiyorum" diyor:

BİR TÜRLÜ BIRAKAMIYOR

"İçimdeki sigara içme isteği çok fazla. Bazen kendime bırakacağım diyorum ama bu kendime söylediğim bir yalan aslında. Göğsüm bir duman almam için sürekli peşime düşüyor ve işte o zaman bir 'ilaç' yapmam gerekiyor."

Blom, "Bu tiryakiliğim için şeytanı suçluyorum çünkü o çok güçlü" derken yaramaz bir şekilde gülümsüyor.

'Ayaklarım dışında bir problemim yok.'

OLDUKÇA SAĞLIKLI

BBC'nin Güney Afrika muhabiri Mohammed Allie'nin, ziyaret ettiği 114 yaşındaki Blom ile ilgili gözlemi ise yaşlı adamın ne kadar sağlıklı ve dinç göründüğüne ilişkin.

Uzun boylu olan Blom'un yardımsız yürüdüğünü ve duyma güçlüğü dışında sorunu olmadığını anlatıyor.

REKORLAR KİTABINA GİRMEK ÜZERE

8 Mayıs'ta 114 yaşına basan adamın dünya üzerindeki "en yaşlı kişi" olup olmadığı ise Guinness yetkilileri tarafından tespit edilmeye çalışılıyor.



Bu ünvan daha önce, 15 Eylül 2017'de 117 yaşındayken hayatını kaybeden Jamaikalı Violet Moss-Brown'ın elindeydi.

"Ayaklarım dışında bir problemim yok. Eskisi gibi yürüyemiyorum" diyen Blom'un ünü yaşadığı bölgeye de yayılmış durumda. Politikacılar ziyaretine geliyor, mahallesindeki marketlerden hediyeler yollanıyor.

Londra'nın doğusunda 8 Mayıs 1904'te dünyaya geldiği belirtilen Fredie Blom'un doğum kayıtları Güney Afrikalı yetkililer tarafından da resmi olarak işleme konulmuş.

HER YEMEKTE ET VE SEBZE TÜKETİYOR

48 yıldır Blom ile evli 85 yaşındaki Janetta, eşinin "her yemekte et istediğini ama çokça da sebze tükettiğini" anlatıyor.

Eşine göre, Blom halen kendi yıkanıp kendisi giyinebiliyor ama yalnızca ayakkabılarını giymekte zorlanıyor.

BBC

Komik - İlginç Sağlık Dünya Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları...
Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500

Yorumlar (53)

Zehir İsmet:

uzun yaşamış neye yaradı,iman etmedikten sonra.gidecegi yer cehennem olduktan sonra.

4
21
yanıtYanıtla
sifaismet:

cok hakilisin ismet efendi, bizler bu dünyaya kulluk ve ibadet icin gönderildik gerisi yalan

yanıt3
yanıt1
beren:

siz nerden biliyosunuz ki, insanlar hakkında şu önyargılardan kurtulsanız keşke, , , , , herşey imanda değil insan olmakta önce bunun farkında olun, , , , , , ,

yanıt1
yanıt1
ALBATROS:

YALAN YAV İNANMAYIN. ADAMIN YAŞI EN FAZLA 85-90 ARASI. YÜZÜ DEVİRMİŞ BİR İNSANIN YÜZÜNDE MİDYELER, İSTİRİDYELER OLUŞUR. HEM BİZENE DOLAR 5 TL YE DAYANMIŞ BENZİN 5, 3 OLMUŞ VE HALA 1603 TL YE GEÇİNİN DİYEN ÇOBANIN ARKASINCA MELEYEN KOYUN SÜRÜSÜ VARKEN BU ÜLKEDE.

10
10
yanıtYanıtla
adrian:

albatros onu bırakta ne kadar yatırdın dolara sen onu söyle?

yanıt0
yanıt0
Sakın bırakma:

Bırakırsa ölür

11
9
yanıtYanıtla
Zeyno:

Amca boşver bu saatten sonra bırakıp da napıcan 150 yaşımı garanti edicen

4
13
yanıtYanıtla
ölme sen:

sigarayı bırakırsan ölürsün. lütfen bırakma. 114 senedir seni yaşatan sigara bıraktığında 1 aydan fazla yaşamazsın, lütfen bırakma.

13
2
yanıtYanıtla
t:

çok erken değil mi

3
10
yanıtYanıtla
YEŞİLAY CEMİYETİ ÇANKAYA ŞUBESİ YETKİLİS:

BENCE SİGARAYI BIRAKIRSA ÖLÜR BIRAKMASIN

12
1
yanıtYanıtla
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title