Haberler

Diplomatlar İçin Mevlit Okutuldu

ABD'de, Ermeni terör örgütü Asala tarafından şehit edilen Başkonsolos Mehmet Baydar ve Konsolos Bahadır Demir ile katledilen diğer Dışişleri mensupları için Mevlid-i Şerif okutuldu.

ABD'de, Ermeni terör örgütü Asala tarafından şehit edilen Başkonsolos Mehmet Baydar ve Konsolos Bahadır Demir ile katledilen diğer Dışişleri mensupları için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Lobicilik Stratejik Araştırmaları Merkezi (LOBİSAV) öncülüğünde, 27 Ocak 1973 günü ABD'nin Kaliforniya eyaletinde suikaste kurban giden Başkonsolos Mehmet Baydar ve Konsolos Bahadır Demir ile teröristler tarafından katledilen diğer Dışişleri mensupları için Ankara'da mevlit okutuldu. Mevlit için Mehmet Baydar ve Bahadır Demir'in 40 yıl önce cenazelerinin kaldırıldığı Ankara Maltepe Camisi seçildi. Mevlit, Baydar ve Demir'in şehadetlerinin 40'ıncı yıldönümüne denk geldi. Öğle namazını müteakiben okunan Mevlid-i Şerif'e Baydar ve Demir'in yakınları başta olmak üzere, LOBİSAV Başkanı Ercümen Kılıç, Eski TBMM Başkanvekili Halis Uluç Gürkan, ABD Ankara Büyükelçiliği Bölgesel Terörle Mücadele Koordinatörü Timothy Fingarson, Ermeni Meselesi konusunda çok sayıda kitabı bulunan Prof.Dr. Türkkaya Ataöv ile vatandaşlar katıldı.

ASILSIZ ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARI İÇİN 17 BİN İMZA

LOBİSAV Başkanı Ercümen Kılıç, yaptığı açıklamada, "O günden bugüne bu cinayetleri işleyenler ve devletleri şimdiye kadar özür dilemek lütfunda bulunmadılar" dedi. Kılıç, "Ermenilere Karşı 97 Yıllık Sessizliğimize Son" sloganıyla Türkiye'nin Ermeni iddiaları karşısındaki haklılığını ortaya koymak üzere bir kampanya başlattıklarını belirtti. Dünyada asılsız Ermeni Soykırımı kanunlarını çıkaran 22 ülke bulunduğunu ve 30 ülkede yaklaşık 150 ülkede Ermeni Soykırım anıtı dikildiğini hatırlatan Kılıç, www.lobisav.org internet adresinde "Sivil Nota" kampanyası yürüttüklerini kaydetti. Sivil Nota'yı bugüne değin aralarında 500'e yakın akademisyenin de bulunduğu 17 bin kişinin imzaladığını vurgulayan Kılıç, kampanya ile vatandaşlara Ermeni iddialarını destekleyen ülkelere karşı gerçekleri anlatacaklarını söyledi.

DİPLOMATLARA YÖNELEN SALDIRILARI KINIYORUZ

ABD Ankara Büyükelçiliği'ni temsilen gelen Bölgesel Terörle Mücadele Koordinatörü Timothy Fingarson, "ABD her türlü terörizmi kınar. Özellikle diplomatlara yöneltilmiş saldırıları kınar. Diplomatlar insanlar ve ülkeler arasında bağları sağlar. O yüzden yapılan katliamı kınıyorum" dedi.

Şehit diplomatlar Baydar ve Demir için Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da çelenk gönderdiği görüldü. Mevlit sonrası cemaate gül suyu ve lokum dağıtıldı. Cami önünde iki diplomatın fotoğraflarının bulduğu çelenk kırmızı karanfillerle donatıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Avrupa Birliği Bahadır Demir Mehmet Baydar Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

title