Haberler

Cumhurbaşkanı Gül'ün Makedonya Temasları

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 15. Orta Avrupa Devlet Başkanları Zirvesi'ndeki İkili Temasları Kapsamında Hırvatistan Devlet Başkanı Stipe Mesih ile Bir Araya Geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 15. Orta Avrupa Devlet Başkanları Zirvesi'ndeki ikili temasları kapsamında Hırvatistan Devlet Başkanı Stipe Mesih ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, Makedonya'nın Ohri şehrinde düzenlenen 15. Orta Avrupa Devlet Başkanları Zirvesi'nde, Türkiye ile AB üyelik müzakerelerine aynı tarihte başlayan Hırvatistan Devlet Başkanı Mesih ile özel bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede üzerinde durulan en önemli konulardan biri, 2 ülkenin de AB ile bütünleşme çabaları oldu. Her iki ülkenin AB üyelik hedefinin Orta ve Güneydoğu Avrupa Bölgesi'nde refah, barış ve istikrar için önemli olduğuna vurgu yapan liderler, Türkiye ile Hırvatistan arasında ikili ilişki ve iş birliğinin geliştirilmesinin her iki ülkenin yarına olduğunu belirtti.

15. Orta Avrupa Devlet Başkanları Zirvesi'ne özel konuk olarak katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya Cumhurbaşkanı Horst Koehler, Slovakya Devlet Başkanı Ivan Gasparovic ve Moldova Cumhurbaşkanı Vladimir Voronin'le de ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

(EK-OYK-OYK-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title