Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resti sonrasında Miçotakis geri adım attı: Görüşmeye her zaman hazırım

Güncelleme:

Yunanistan'ın Türk jetlerini taciz etmesi ile iki ülke arasında yükselen tansiyon sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan "İzmir'i unutmayın, bir gece ansızın gelebiliriz" diyerek resti çekmişti. Bu sözler büyük yankı uyandırırken Yunanistan Başbakanı Miçotakis geri adım atarak, "Türkiye ile Yunanistan arasında çatışma olacağını sanmıyorum. Ben iletişim kanallarını kapatmadım, Sayın Erdoğan ile görüşmeye her zaman açığım" dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis bugün açılışı yapılan 86. Selanik Uluslararası Fuarı (TIF) kapsamında düzenlediği basın toplantısında iç ve dış politikadan, ekonomiye ve savunma alanına kadar birçok konuda açıklama yaptı.

"HER ZAMAN GÖRÜŞMEYE AÇIĞIM"

Miçotakis, son dönemde Yunan jetlerinin Türk jetlerini taciz etmesiyle gerilen iki ülke ilişkilerine de değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İzmir'i unutmayın. Bir gece ansızın gelebiliriz" sözleri sonrasında gözlerin çevrildiği Miçotakis geri adım atarak, "Ben iletişim yollarını kapatmadım. Sayın Erdoğan ile her zaman görüşmeye açığım. Tekrar görüşeceğimizi düşünüyorum. Türkiye ile gerilimi isteyecek son kişi benim" dedi.

"ÇATIŞMA OLACAĞINI SANMIYORUM"

Miçotakis açıklamalarının devamında ise "Türkiye'nin Yunan egemenliğine saldırmasını, Yunanistan ve Türkiye arasında bir çatışma olacağını düşünmüyorum, Türkiye katalizör olacak bir yanıt alacaktır" ifadelerini kullandı.

"SİLAHLI KUVVETLERİ DONATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Sözcü'nün haberine göre Miçotakis basın mensuplarının bir sorusu üzerine "Yunan adaları Türkiye için bir tehdit değil. Tersi doğrudur. Türkiye adaları tehdit ediyor. Silahlı kuvvetleri donatmaya devam edeceğiz ve Türkiye ile iletişim kanalların açık tutmaya çalışacağız.Ancak Türkiye, provokasyonun Avrupa ile daha yakın ilişki kurma arzusuyla tutarlı olması halinde, Sayın Erdoğan'ın Yunan argümanıyla karşı karşıya kalacağını ve cevap vereceğini düşünmeli" şeklinde konuştu.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Yunanistan Türkiye Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

Erener:

Erdoğan adaların Amerika tarafından silahlandırılmasına müsade etmemesi lazım.

2
0
yanıtYanıtla
Turan İNCEOZ :

Ne oldu içimizdeki yunanlılar. Bunlar bu dilden anlar. Biz ezik, küçük, geride kalmış bir millet değiliz. Güçlüyüz ve haklıyız. Hakkı yemediğimiz gibi ülkemizin hakkını da yedirtmeyiz. Size kalsa yunanlıları denize döktüğümüz halde dibimizdeki adaları da onlara verirsiniz.

0
1
yanıtYanıtla
Muhittin Cem:

oyalama taktiği bunu biz her zaman yeriz.

0
0
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Amerikan gemisinde işe alınan miço bu kadar kahraman olur ..))

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title