Haberler

"Çarşaf Açılımı" Lagendijk'ı Şaşırtı

Türkiye -AB Karma Komisyonu Eşbaşkanı Lagendijk, Baykal'ın "Çarşaf Açılımı'nın Kendisini Şaşırttığını Belirtti.

Türkiye-AB Karma Komisyonu Eşbaşkanı Lagendijk, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "çarşaf açılımı'nın kendisini şaşırttığını belirterek "Çünkü Sayın Baykal'ın türban konusunda söylediklerini hatırladıkça anlamakta güçlük çekiliyor. Fakat CHP içerisinde türban konusunda bir politika geliştirmesini çok olumlu buluyorum ve cesaretle bu konuda gitmesini istiyorum" diye konuştu. Lagendijk, çarşafla türban arasında büyük bir fark olduğunu, çarşafın türban kadar masum bir şey olmadığını düşündüğünü söyledi.

Meclis'te gazetecilerin, CHP'nin "çarşaf açılımı'na ilişkin sorularını yanıtlayan Türkiye-AB Karma Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Baykal'ın çarşaf açılımının kendisini şaşırttığını söyledi. CHP'nin türbanla ilgili farklı bir yaklaşım içinde olduğunu kaydeden Lagendijk, şöyle konuştu:

"Sayın Baykal'ın bu açılımı beni şaşırttı. Çünkü Sayın Baykal'ın türban konusunda söylediklerini hatırladıkça anlamakta güçlük çekiyorum. Fakat CHP içerisinde türban konusunda bir politika geliştirmesini çok olumlu buluyorum ve cesaretle bu konuda gitmesini istiyorum. Şahsi görüşümü de söyleyeyim; Türban ile çarşaf arasında çok büyük bir fark olduğunu, çarşafın türban kadar masum bir şey olmadığını düşünüyorum. Çarşaf kadınları ayaklarına kadar örtü içine sokuyor. Türbanla karşılaştırılmayacak ölçüde bir simge olarak görüyorum."

Baykal'ın "çarşaf açılımı' konusunda samimi olup olmadığı yönündeki bir soruya ise Lagendijk, "Çok erken, seçimlere doğru gidiyoruz. Daha doğrusu bu konudaki açılımın ne kadar ciddi olduğunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ancak pozitif bir açılım olarak görmek istiyorum" karşılığını verdi. Lagendijk, temasları çerçevesinde tek görüşmediği kişinin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal olduğunu da söyledi. (ANKA)

(EG/BÜN)

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title