Haberler

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Açıklaması

Brüksel'deki programının son ayağında TUSKON'un akşam yemeği davetlisi olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan burada kendine eşlik eden Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Stefan Füle ve Parasal Politikalardan Sorumlu Komiser Olli Rehn ile birlikte...

Brüksel'deki programının son ayağında TUSKON'un akşam yemeği davetlisi olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan burada kendine eşlik eden Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Stefan Füle ve Parasal Politikalardan Sorumlu Komiser Olli Rehn ile birlikte konuşma yaptı.

İlk konuşmayı yapan Füle Türkiye'de AB Bakanı Egemen Bağış ile birlikte 'pozitif gündemi' resmi olarak başlatacaklarını ifade ederek Türkiye'nin başlattığı yeni anayasa sürecine şu sözlerle değindi:

"Yeni anayasa Türkiye'nin reform sürecindeki anahtar meseledir. Parlamento'nun bu süreçte dört partinin eşit şekilde temsili son derece olumlu olmuştur. Şimdi Parlamento'daki komiteler bir sonraki aşama yani yazım aşamasına geçtiğine göre bazı noktaların altını çizmekte fayda görüyorum. Uzlaşı demokratik bir kültürün olmazsa olmazıdır ve bu anayasa tüm Türk vatandaşlarına hizmet edecek şekilde tasarlanmalıdır. Bu anayasayı hazırlamak yalnızca politikacıların işi olmadığı gibi tartışmalar kapalı kapılar

ardında yürümemelidir. Şeffaflık çok önemli. Çeşitlilik ve çoğulculuk ön planda tutulmalı, toplumdaki tüm yaşam tarzları güvence altına alınmalıdır".

Füle'den sonra konuşan Bakan Babacan ise kendilerine sürekli olarak ekonomik durumu kötü halde olan AB'ye hala girmek isteyip istemediklerinin sorulduğundan bahsederek cevaplarının daima güçlü bir 'Evet' olduğunu belirtti.

Babacan AB Parlamentosu ve Komisyonu'nca hazırlanan Türkiye raporlarına kızdıklarını, beğenmediklerini ancak böyle gözükse de günün sonunda bu raporların Türkiye'ye yardımcı olduğunun bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Babacan'ın bu sözleri üzerine ise komiserler ve salonda bulunan Türkiye Raportörü Ria Oomen Rujiten, bakanı kuvvetli şekilde alkışladı. Bakan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu raporlar bizim için birer ayna. Evet belki çok iyi aynalar değiller ama yine de birer aynalar ve bize yardımcı oluyorlar. Türkiye'nin reform süreci için yararlılar." - BRÜKSEL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Stefan Füle Ali Babacan Olli Rehn Brüksel Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title