Haberler

Azerbaycan'da Çanakkale Zaferi'nin 97.yıldönümü Anıldı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Çanakkale Zaferi'nin 97.yıldönümü sebebiyle anma töreni düzenlendi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Çanakkale Zaferi'nin 97. yıldönümü sebebiyle anma töreni düzenlendi.

Bakü'deki Türk Şehitliği'nde düzenlenen törene üst düzey askerlerin yanı sıra Türkiye'nin Bakü'deki kurumlarının temsilcileri ve diplomatlar katıldı.

Türk Şehitliği'nde konuşma yapan Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç, "Çanakkale'de, Kafkaslarda ve diğer cephelerde en modern silah donanımına sahip işgal kuvvetlerine geçit vermeyen aziz ölümsüz kahramanlar! Bu kardeş topraklarda yatan kahraman şehitlerimiz! Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik ilişkileri her dönemde sağlam bir temele oturmuştur ve asla sarsılmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde Başta Gazi Mustafa Kemal

Atatürk olmak üzere bu toprakları mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmadan sonra tören, katılımcıların şehitlerin mezarları üzerine çiçek bırakmasıyla devam etti.

Daha sonra Bakü Büyükelçiliği Nuri Paşa Salonu'nda da anma programı gerçekleştirildi. Büyükelçilikte Çanakkale Zaferi'nin 97. yılı sebebiyle yapılan bir filmin gösterimi yapıldı.

Nuri Paşa Salonu'nda da konuşma yapan Hulusi Kılıç, "Çanakkale Zaferi'nin 97. yıldönümünü kutluyoruz. Dünyada sayısız savaşlar yapılmıştır ama savaştan dostluğun doğduğu yegane savaş Çanakkale Savaşları'dır. Bugün her yıl Yeni Zelanda'dan, Avustralya'dan 20 binin üzerinde insan uçaklarla gelir ve 25 Nisan'da Anzak çıkarma günü olarak kutlarlar. Dedelerini yad ederler. Dolaysıyla bize soykırımcı diyen zihniyet gelip görsün. Onları da 25 Nisan'ı 26 Nisan'a bağlayan sabaha davet ediyoruz" şeklinde konuştu. - BAKÜ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Çanakkale Zaferi Hulusi Kılıç Azerbaycan Bakü Dünya Haberler

title