Haberler

Yunanistan'da Gözaltındaki DHKP-C'liler Tutuklandı

Güncelleme:

Yunanistan'da gerçekleştirilen DHKP-C operasyonunda gözaltına alınanların tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da geçen pazartesi günü yakalanan ve aralarında DHKP-C örgütünün kilit ismi Hüseyin Fevzi Tekin ve Özdemir Sabancı suikastı sanıklarından İsmail Akkol’un da bulunduğu 4 sanık, bugün sabah saatlerinde tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemenin ardından DHKP-C'liler tutuklandı.

4 DHKP-C'Lİ TUTUKLANDI

Bulgar Petrov Petar adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanan DHKP-C örgütünün kilit ismi Hüseyin Fevzi Tekin (49), Özdemir Sabancı suikastı sanıklarından olduğu iddia edilen ve ifadesinde Cengiz Bayır adını veren İsmail Akkol (42), Murat Korkut (32) ve Bilgehan Karpat (24) mahkeme kararıyla tutuklandı. 

ÖZDEMİR SABANCI'NIN KATİLİ DAHİL 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde aralarında 1996'da suikasta kurban giden Özdemir Sabancı'nın katillerinden İsmail Akkol ve DHKP-C lideri Hüseyin Fevzi Tekin'in de bulunduğu 4 kişi gözaltına alınmıştı. Baskında ayrıca DHKP-C'nin lideri olan Hüseyin Fevzi Tekin ve geçtiğimiz yıl Mart ayında AK Parti Genel Merkezi'ne Lav silahlı saldırının zanlısı Murat Korkut ile ismi açıklanmayan bir kadın da tutuklanmıştı.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Özdemir Sabancı Murat Korkut Yunanistan Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500

Yorumlar (8)

zxcvalibak@hotmail.com:

devrimciymiş pehh. dünya medeniyetine hiçbir katkısı olmayan pişmiş aşa su katan kafalar.

16
7
yanıtYanıtla
ÖZGÜRonyedinci-senfoni@hotmail.com:

onlar en azından yağmasada gürlüyor ya sen koyun gibi güdülüyosun çobanların ne derse onu yapıyorsun.yok yok sana koyun demek fazla,asalaksın sen amipsin arkadaşlar ZXCV KOYUN

yanıt0
yanıt0
KAPKARAahmetbaykara33@hotmail.com:

işte bunlarda birilerinin adamı kısacası paralı tetikciler..

7
2
yanıtYanıtla
BAATTİN DHKP C.Yİ ÖPERjkl334477@hotmail.com:

PKK'nın bitti dendiği günlerde bu kez karşımıza vahşi eylemleriyle öne çıkan bir başka örgüt çıkıyor. Şu soruyu zihnimize bir çengel gibi takmak zorundayız: DHKP-C eylemlerinin arkasından ve altından karşımıza ne gibi bir sosyal fay hattı kırığı ve çöküntüsüyle karşılaşacağız?Benim kanaatim şudur: DHKP-C ile 10 yıl mücadele edeceğiz ve sonunda Asala ve PKK olayında olduğu gibi muhtemelen devlet gücüyle bu örgütü de yok edeceğiz. Ancak 10 yıl sonra göreceğiz ki karşımıza DHKP-C adlı silahlı örgütün yönlendirdiği, etkilediği bir halk tabanı çıkmış. Bu seferki sosyal fay hattı kırığı muhtemelen Ortadoğu'da yaşananlara da uygun olarak mezhepsel bir nitelikte olacaktır. Daha açalım: DHKP-C'nin ortaya çıkışını Alevi vatandaşlarımız üzerinde önümüzdeki dönemde oynanacak bir oyunun ilk hamleleri olarak okumak gerekir.Devleti de uyaralım: Silahlı örgütler ile etnik veya mezhepsel ayrılıkçı siyasi bilincin oluşması arasında doğrudan bir ilişki vardır, onun için dikkat!

1
7
yanıtYanıtla
BAATTİN AÇIKLARmissyou19991133@hotmail.com:

şu an BDP milletvekili olan ertuğrul kürkçü, dhkp c nin önderi mahir çayanın üyesi olduğu dev gençin genel başkanlığını yapmış, bütün eylemlere beraber girmiş, mahir çayanın ölü ele geçirildiği operasyonda samanların altına saklanarak kurtulmuştur.bu ikili arasındaki sıkı ilişki dhkp c - pkk ilişkisine de ışık tutmaktadır

1
2
yanıtYanıtla
Neo-Nazi devrimcileriufakte@gmail.com:

Neo-Nazi Altın Şafak partililer her türlü desteği verdiler ve vermeye devam edecekler, ziyaretçi listesini ele geçirmeye çalışın rezil edin.

1
2
yanıtYanıtla
KAAN KALAYCIkaankalayci81@hotmail.com:

CANLAR GRUBU NEDEN BİLMİYORUM BANA GICIKSINIZ BENCE PROBLEM KENDİNİZDİNİZ AMA BARİ NEDEN GICIK OLDUĞUNUZU ANLAYIMDA ONA GÖRE DAVRANIYIM

0
2
yanıtYanıtla
eyüp sipahieyup@sipahi.com:

acaba bunların türkiyeye teslim edilmesine türkiye den kimler olumsuz bakacak kimler sessiz kalacak takip edin sabancı nın öldürülmesinde ne gibi otomotiv rekabeti olduğunu göreceksiniz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title