Haberler

Arap Birliği, Lübnanlı Liderleri İkna Etti

Arap Birliği, Lübnan'da Çatışmaların Sona Ermesi İçin Yürütülen Müzakerelerin Sonuç Verdiğini ve Tarafların Yarın Doha'da Görüşmeye Başlayacaklarını Duyurdu.

Arap Birliği, Lübnan'da çatışmaların sona ermesi için yürütülen müzakerelerin sonuç verdiğini ve tarafların yarın Doha'da görüşmeye başlayacaklarını duyurdu.

İç savaştan bu yana en şiddetli çatışmaların yaşandığı Lübnan'da taraflar, Arap Birliği arabuluculuğunda görüşmelere başlamayı kabul etti. Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Casim El Tani, "Lübnan'ı ne Şiiler, ne Sünniler ne de Hıristiyanlar kontrol edebilir. Lübnanlı taraflar ülkenin yaralarını sarmak ve yaşanan krizi sona erdirmek için çalışmalıdır" dedi.

Varılan anlaşmanın Suudi Arabistan ve Suriye tarafından da desteklendiğini ifade eden El Tani, Lübnan'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gelecek günlerde yapılabileceğini umduğunu söyledi. Görüşmelerin yarın Katar'ın başkenti Doha'da başlayacağını ifade eden El Tani, son olarak Lübnanlı liderlerin yeni kabineyi de ele alabileceklerini dile getirdi.

(DPA-OYK-OYK-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title