Haberler

Almanya'da koronavirüs hastalarına bakan Türk hemşire, 60 yaş üstü kişileri uyardı

Güncelleme:

Almanya'da 3 koronavirüs hastasının tedavisiyle ilgilenen 25 kişilik ekipte yer alan Türk hemşire Canan Emcan, "Vücut dirençleri düşük olduğu için 60 yaş üstü kişilerin daha dikkatli olmaları gerekmekte" ifadelerini kullandı.

Almanya'da çalıştığı hastanenin enfeksiyon bölümünde yatan 3 koronavirüs hastasının tedavisiyle ilgilenen 25 kişilik ekipte yer alan Türk hemşire Canan Emcan, 60 yaş üzeri insanları, bağışıklık sistemlerini yüksek tutmaları konusunda uyardı.

Almanya'da Duisburg Essen Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'nün yöneticisi Balıkesirli hemşire Canan Emcan, 60 yaş üstü hastaların dünyayı etkisi altına alan koronovirüse karşı daha dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulundu. Üniversitenin enfeksiyon hastalıkları bölümünde yatan 3 koronavirüs hastası olduğunu söyleyen Emcan, izole edilmiş odalarda, dönüşümlü olarak 25 sağlık personeli eşliğinde tedavilerinin sürdüğünü söyledi.

Almanya'da koronavirüs hastalarına bakan Türk hemşireden hayat kurtaracak uyarı!

"60 YAŞ ÜSTÜ KİŞİLERİN DAHA DİKKATLİ OLMALARI LAZIM"

Koronavirüse karşı sıkı bir eğitim programından geçtiklerini söyleyen Emcan, "25 kişi, üç vardiya olarak görev yapıyoruz. Hastalarımızın başındayız. Almanya'da iki binden fazla insanda koronavirüs vakasına rastlandı. Halle kenti tüm yuva ve okulların iki haftalığına tatil edildiğini duyurdu. Rostock kentinde binden fazla okul 23 Mart'a kadar eğitime ara verdi. Almanya'da koronavirüsten 60 yaş üstü 3 kişi hayatını kaybetmişti. Son olarak ise Baden Württemberg Eyaleti'nde 67, Bavyera'da ise 80 yaşındaki kişiler yaşamını yitirdi. Vücut dirençleri düşük olduğu için 60 yaş üstü kişilerin daha dikkatli olmaları gerekmekte. Bağışıklık sistemlerini yüksek tutacak gıdalar almaları ve açıklanan önlemler ile ilgili kurallara daha dikkatli olmalarını uyarıyorum" dedi.

"BİZLERİN DE AİLELERİ TEDİRGİN AMA İŞİMİZ BU"

Koronovirüsün yol açtığı ölümlerin kendi ailelerini de tedirgin ettiğini söyleyen Canan Emcan şöyle konuştu: "Tedavi yürütülürken son derece dikkatli davranıyoruz. Özel önlemler aldığımız için korkmuyoruz, bu bizim işimiz. Bu işi uzman olan birileri yapacak, biz de mesleğimizin uzmanıyız. Zaten enfeksiyon bölümünde çalışıyoruz. Tecrübeli bir ekibiz. Bizlerin de aileleri tedirgin ama işimiz bu. Benim mutluluğum, hastalarımızın iyileşmesi, sağlığına dönmesi."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Koronavirüs Almanya Haberler

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Ağrı'da üstsüz dolaşan kadın akıl hastanesine yatırıldı

Ağrı'da üstsüz dolaşan kadın akıl hastanesine yatırıldı

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakmadan Geçme

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

500

Yorumlar (22)

DİKKAT:

Bayrampaşa forum istanbul avm de coronavirüs gözüktü ve avm bunu saklıyor burada çalışan biri olarak size

15
19
yanıtYanıtla
iyi güzel de:

burda kim görecek bu ihbarı. gören de ilgilenmez. başka bir yer bulsanız bu vakayı duyurmak için. çünkü aslı astarı olmayabilir diye düşünülür

yanıt22
yanıt1
ALO 184 ''Corona Danışma Hattı'':

Saklama gibi bir lüksleri olamaz, eğer saklarlar ve birine bulaşır ise yasal olarak büyük bir yaptırıma maruz kalırlar ki olay milletin sağlığı ile oynamaya giriyor. Bu iddaanızın asıl olup olmadığını bilmemekteyim ama eğer ki şüpheniz varsa, hele ki kanıt düzeyinde bir bilgiye sahipseniz KESİNLİKLE sağlık bakanlığına bildirmenizi öneririm ALO 184`ü arayarak sağlık bakanlığına iletebilirsiniz. ALO 184 Corona danışma hattı olarak da hizmet vermekte (Bilgilendirme amaçlı)

yanıt0
yanıt0
suat:

1 gün önce tramvay durağında dayının biri üst üste öksürdü, tıksırdı ve tramvayın geçtiği yere tükürdü. . rotasyon istanbul. . . onu sadece ben gördüm. . çünkü durakta iki kişiydik. . bir dayı daha vardı ama oda el kol hareketi yapıp durağı terk etti. .

yanıt0
yanıt0
oradan:

gerçekten mi ben oraya çok yakınım...

yanıt0
yanıt0
kaan:

Bu isin tek caresi zalim amerika ve israil kendine gelicek suriyedeki savasi acil durduracaklar, rusya kendi ulkesine geri donicek ve tum musluman alemi teveb edip bi semsiye altinda toplanip adaletin cizkisindan asla cikmicaklar ve nerde yardima muhtac insan varsa yardim edtmedikleri muddetce asla bu illetten kurtulmalari mumkun degildir nokta

2
3
yanıtYanıtla
KOLANYA MENDİL:

Bu ülkede asgari ücret 2. 324 lira iken Korana virüsü 3 gün sonra bu ülkede geçinemeyip terk eder sıkıntı yok. Ama tedbiri asla elden bırakmayın önlem alın asgari ücrete kanıp kaçmaya bilir cin virüsü. .

2
2
yanıtYanıtla
PEÇETE:

ASGARİ ÜCRETLE NE ALAKASI VAR MENDİL KARDEŞ

yanıt0
yanıt0
kurtbey:

aklınca hükümete giydiriyor vizyonsuz. senin zihniyet başımızda olaydı şimdiye çinden beterdik. . sizler toplanıp amerikaya yada israile gitseniz sorunlar çözülecek zaten

yanıt4
yanıt8
Drachen 1:

Böyle haberler yapmayın lütfen. Hemşirelerin verdiği bilgilerle olmaz. O hastanede zaten bakımı yapılan 3 hastanın 2 si öldü. Sağlık Bakanlıklarının verdiği bilgiler en gerçekçi bilgidir. Bu gün Alman Sağlık bakanlığı bütün hastanelere emir gönderdi . Acil olmayan bütün ameliyatlar (benimki''de dahil) durduruldu. Hastanelere acil olmayan hastalar alınmıyor. Yoğun bakım üniteleri boşaltılıyor. Lütfen sadece Sağlık Bakanlığının verdiği bilgileri ciddiye alın.

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title